28 Eylül 2016 10:28

İhraç edilen akademisyenlerin alternatif dersi başladı

Kocaeli Üniversitesi'nden OHAL KHK'si ile ihraç edilen 19 akademisyenin ilk dersi 'Dayanışma' oldu.

Paylaş

Kocaeli Üniversitesi'nden OHAL KHK'si ile ihraç edilen 19 akademisyenin ilk dersi "Dayanışma" oldu. Kocaeli Yüksek Öğrenimliler Derneği'nde (KYÖD) çeşitli illerden dayanışma amacıyla bir araya gelen çok sayıda akademisyen, siyasi parti, sendika, oda, dernek yönetici ve üyeleriyle öğrenciler ihraç edilen akademisyenleri ilk derslerinde yalnız bırakmadı.

İlk dersi veren Prof. Dr. İzzettin Önder, dayanışmanın büyümesi ve sürmesinin önemine dikkat çekti. Derslerin güçlü bir şekilde sürmesi gerektiğini söyleyen Önder, "Yapılmak istenen şeye karşı bu beraberlik ruhunu yitirmememiz lazım. Kurumlarımızı büyütmemiz, güçlendirmemiz lazım" dedi.

Açılış dersini veren Prof. Dr. İzzettin Önder'in ardından birçok dayanışma mesajı okundu, mücadelenin Dayanışma Akademisi ile büyütülmesine vurgu yapıldı. Etkinlik, 17.00'a kadar sürecek.

OHAL kapsamında 1 Eylül gece yarısı çıkarılan 672 sayılı KHK ile ihraç edilen kamu personeli ile birlikte Kocaeli Üniversitesi'nde (KOÜ) görevli olan 19 "Barış İçin Akademisyenler" imzacısı öğretim üyesi, görevlerinden ihraç edilmişti. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İzmir'deki Gezi davasında 115 kişiye beraat verildi

SONRAKİ HABER

Türkiye Kupası'nda Galatasaray-Dersimspor eşleşmesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa