28 Eylül 2016 08:24

Muhabirlerimiz Ergine ve Kaya 3 saat keyfi olarak alıkonuldu

Muhabirlerimiz Eren Ergine ve Cumali Kaya haber takibi sırasında özel güvenlikçiler ve sivil polisler tarafından alıkonuldu.

Paylaş

Evrensel muhabirleri Eren Ergine ve Cumali Kaya bugün haber takibi yaptıkları sırada sivil polisler ve Esenyurt Belediyesinde çalışan güvenlik görevlileri tarafından alıkonuldu.

Esenyurt’ta kazandıkları davaya rağmen arsalarının bir kısmına belediye tarafından el konulduğunu belirten bir aile bununla ilgili bu sabah belediye binası önünde basın açıklaması yapmak istedi. Basın açıklamasına izin vermeyen polis ve belediyenin güvenlik görevlileri, haberi takip eden muhabirlerimiz Eren Ergine ve Cumali Kaya’yı alıkoydu.

3 saat boyunca belediye binasındaki bir odada tutulan muhabirlerimiz kendileriyle görüşmek isteyen Avukat Gamze Gökoğlu’yla da görüştürülmedi.

Gazetemize bilgi veren Gamze Gökoğlu, “Kendisinin koruma güvenlik amiri olduğunu söyleyen biri, ‘Burası belediye burada bizim sözümüz geçer’ diyerek görüşmeme engel oldu. Kimliğini göstermemi istememe rağmen göstermedi” dedi.

Basın açıklaması yapan ailenin de alıkonulduğunu ancak kısa bir süre sonra bırakıldığını belirten Gökoğlu, “Onların gazeteci olduğunu, bırakılmaları gerektiğini söylediğimde ise ‘Biz gerekli araştırmaları yaptık. Kendilerinin sarı basın kartı yok. Gazeteci değiller, burayı provoke etmeye gelmişler’ yanıtını aldım” dedi. Gökoğlu, muhabirlerimizin yaklaşık 3 saat bir odada tutulduğunu, tuvalet ihtiyaçlarını gidermelerine dahi izin verilmediğini aktardı.

Muhabirlerimiz 3 saat bekleyişin ardından polis tarafından karakola götürüldü.

Özel güvenlikçilerin "şikayetçi olmaması üzerine" muhabirlerimiz bırakıldı. (İstanbul/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Genetik tıpta devrim: Üç kişinin DNA'sını taşıyan bebek

SONRAKİ HABER

OHAL'e Karşı Hukuk Örgütleri Platformu kuruldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...