17 Mayıs 2012 08:38

Özgürlük gelecektir, gelecektedir

Anayasa şu an ülkenin en sıcak gündemlerinde biri. Geçtiğimiz haftalarda "darbecileri yargılıyoruz, 12 Eylül'le hesaplaşıyoruz" diyen AKP, Türkiye halklarını bu yalana inandırmak için çabalıyor. Ancak görüyoruz ki 12 Eylül'le hesaplaşma sadece 90 yaşındaki darbecileri yargılamaktan(!) öteye gidemiyor.

Özgürlük gelecektir, gelecektedir
Paylaş

Anayasa şu an ülkenin en sıcak gündemlerinde biri. Geçtiğimiz haftalarda "darbecileri yargılıyoruz, 12 Eylül'le hesaplaşıyoruz" diyen AKP, Türkiye halklarını bu yalana inandırmak için çabalıyor. Ancak görüyoruz ki 12 Eylül'le hesaplaşma sadece 90 yaşındaki darbecileri yargılamaktan(!) öteye gidemiyor. Darbecilerle hesaplaşmak tabi ki önemli birşeydir. Ancak, 12 Eylül'den farkı olmayan 2012 Türkiye'sinde cezaevleri dolup taşıyor, OHAL dönemlerini aratmayacak günler yaşanıyor. Evet, bunun adı darbelerle hesaplaşmaksa, AKP hükümetinin ilk önce darbenin ürünü olan kurumları kaldırması gerekiyor.

Türkiye gençliğinin anayasa talepleriyle, AKP hükümetinin vaatleri arsında koca bir uçurum bulunmakta. 600'ün üstünde tutuklu öğrencinin olduğu ülkemizde en ufak hak arama mücadelesini geçelim; puşi taktığı için Cihan Kırmızıgül 11 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılıyor.

Halkların Demokratik Kongresi 1. genel kurulunu gerçekleştirdi. Önemli yol kateden HDK, yeni anayasaya müdahale, doğanın talan edilmesine karşı mücadele, seçimlere hazırlık süreci, kadın mücadelesi konusunda pek çok sorunu tartıştı. Belki de en öne çıkan şeylerden biri, HDK'nin bir iktidar alternatifi olduğu bir kez daha duyurmasıydı. Bu doğrultuda partileşme çalışmasını daha ileri bir noktaya taşıyan HDK, demokrasi isteyen milyonlarca kişinin umudu olmayı sürdürüyor.

2012 Gençlik yaz kampına 2 aydan az bir süre kaldı. Kamp hazırlıkları sürerken, heyecanı da artmaya başladı. Türkiye'nin 4 bir yanından gelecek gençler, ortak yaşam alanı olan; tartışabileceği, anadilini konuşabileceği gençlik yaz kampına katılacak. Gençler bu kez "İnsanlık, Bilim ve Doğa İçin, Özgürlük Gelecektir" şiarıyla İzmir-Dikili'de buluşacak. Evet Özgürlük gelecektir, İnsana, bilime ve doğaya özgürlük elbet gelecektir!

Bir dahaki sayıda görüşmek dileğiyle...

ÖNCEKİ HABER

İktidara ‘acı-elem ve ızdırap’ veren karikatürist Sefer Selvi

SONRAKİ HABER

LGBT bireylerden Başbakan’a mektup var

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa