27 Eylül 2016 17:32

Demirtaş: HDP’ye kapatma davası tartışılıyor

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “HDP’ye bir kapatılma davası açılabilir mi diye daha ileri bir tartışma yürütülüyor” dedi.

Paylaş

Brüksel’de bulunan Selahattin Demirtaş ve beraberindeki heyet Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Martin Schulz ile görüştükten sonra Demirtaş basına açıklamalarda bulundu.

15 Temmuz darbe sonrası yaşananları AP’nin yakından gözlemlediğini belirten Demirtaş şunları söyledi: “Türkiye’de barış süreciyle çözüm süreciyle ilgili AP resmi inisiyatifler geliştirebilir. Parlamentodaki gruplar kendi aralarında Türkiye’deki çözüm sürecine bir ateşkese barış sürecine nasıl dönülebileceğine dair bir komisyon oluşturup, tek görevi bu olan ve belki de çözüm süreçleri başladığında onu resmi olarak gözleyen, izleyen bir misyon üstlenebilir. Biz Sayın Başkana bu konudaki görüşlerimizi de ifade ettik. Çünkü Türkiye’deki çatışma Erdoğan ve AKP’nin savaş taktiği ve bunun üzerine kurulu olan bir gelecek stratejisi. Hem Türkiye’yi hem Suriye ve Irak’ı Kürdistan bölgelerini istikrarsızlaştırıyor. Bu istikrarsızlık Avrupa’nın en uç noktalarına kadar güvenlik sorunu olarak dönüyor, mülteci krizi olarak da dönüyor. Kilidin bütün bu yumağa dönüşmüş grift hale gelmiş sorunlar yumağının çözümünün ilk halkası Türkiye’deki barış sürecidir.”

‘TÜRKİYE İÇİN KAYGILIYIZ’

Demirtaş, “Önümüzdeki günlerde partimize ve milletvekillerimize yönelik de girişimler olabilir. Gözaltı, yakalama, zorla getirme hatta tutuklamaya varabilen çılgınlıklar da Türkiye’de yaşanabilir” ifadelerini kullandı. DBP’li belediyelere atanan kayyım ve DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek’in 166 gündür tutuklu olduğunu da hatırlatan Demirtaş, “Türkiye’de demokrasi cephesinde güçlü bir direniş olmadığı sürece, uluslararası alanda da güçlü bir demokratik dayanışma olmadığı müddetçe Türkiye felakete sürüklenmekten kurtulamayacak. Türkiye’nin yararına olan şey demokratik yolda ilerlemektir” dedi.
“HDP’ye bir kapatılma davası açılabilir mi diye daha ileri bir tartışma yürütülüyor. Bunların hepsi çok büyük bir çılgınlıktır” diyen Demirtaş “Türkiye ile ilgili gelişmelerden gerçekten kaygılıyız” dedi. (BRÜKSEL)

 

 

ÖNCEKİ HABER

Çavuşoğlu’ya göre PYD Suriye Kürtlerini temsil etmiyor!

SONRAKİ HABER

İsveç çocuk mütecileri sınır dışı edecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...