27 Eylül 2016 17:14

Surdaki yıkımın yeni fotoğrafları

Diyarbakır'ın Sur ilçesinin halen yasaklı olan mahallelerinde çekilen son fotoğraflar, yıkımı bir kez daha gözler önüne serdi.

Paylaş

İnanç, kültür ve birçok medeniyete ev sahipliği yapan Diyarbakır Sur ilçesinde yıkım sürüyor. Sur ilçesinin halen yasaklı olan mahallelerinde çekilen son fotoğraflar, yıkımı bir kez daha gözler önüne serdi. Dün çekilen fotoğraflarda tarihi bir çok mekanla birlikte, kilise, cami ve  ev ile işyerlerinin yıkıldığı görülüyor.

Çekilen son fotoğraflarda, binlerce ev ve işyerinin yanı sıra Surp Gıragos Kilisesi, Ermeni Kilisesi, Hacı Hamit Cami ve birçok tarihi yapı geri dönüşü olmayan zarar görmüş.

Ortadoğu’nun en büyük Ermeni Kilisesi Surp Gıragos Kilisesi’nin içinde çekildiği anlaşılan bir fotoğrafta ise duvarda yeşil boya ile yazılan ırkçı yazılama dikkat çekiyor. Binlerce merminin ve bombanın isabet ettiği duvarda “Kahpe düzenin yiğitleri” ile “Soner İlker ... Oğulları” yazılmış.

Yine çekilen fotoğraflarda Ermeni Kilisesi’nin duvarına Türkiye Cumhuriyeti (TC) yazılmış. Aynı fotoğrafta kilisenin duvarları, çatıları ve bahçesinde daha önce bulunan tarihi yapıların yıkıldığı görülmekte. Bazı fotoğraflarda ise, işçi oldukları anlaşılan bazı kişilerin tarihi yerlerin içerisine inşaat iskelesi kurdukları ve tadilat çalışması yaptıkları görülmekte. (Diyarbakır/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

2016’da en az 70 kadın işçi yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

Çavuşoğlu’ya göre PYD Suriye Kürtlerini temsil etmiyor!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa