27 Eylül 2016 16:20

Hatay'da kamu emekçilerinin mail hesapları zorla incelendi

Hatay’da kamu emekçilerinin sosyal medya hesaplarının müfettiş ve kurum müdürleri tarafından zorla açtırılarak, incelenmeye alındığı bildirildi.

Paylaş

Dicle Haber Ajansı’nın haberine göre Antakya’da Sağlık Bakanlığı ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na bağlı müdürlüklere gönderilen müfettişler, çalışanların sosyal medya hesapları ve mail adreslerini zorla açtırarak, kontrol etti.

İstemleri dışında hesaplarının açtırıldığını belirten kamu emekçileri, sosyal medya hesabı olmadığını beyan edenlerin de telefonlarının kurum müdürleri tarafından alınarak, müfettişler tarafından incelemeye tabi tutulduğunu kaydetti.

Sosyal medya hesapları ile maillerinin özelleri olduğunu belirten ve uygulamaya tepki gösteren personelin işten çıkarılma ve "örgüt üyeliği" suçlamasıyla tehdit edildikleri aktarıldı.

Çalışma Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, geçtiğimiz hafta kamuda “PKK ile bağlantılı olduğu” iddiasıyla ihraç edilecek memurların tespiti için sosyal medya ve mail hesaplarının inceleneceğini duyurmuştu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Emekçilerden İBB’deki açığa almalara tepki

SONRAKİ HABER

KESK, tasfiyelere karşı Ankara’ya yürüyecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...