27 Eylül 2016 15:18

Öğrencilerden barınma ücretine isyan: Gelir kaynağı değiliz

Aydın’ın Söke İlçesi’nde üniversite öğrencileri barınma hakkı için sokağa çıktı.

Paylaş

Aydın’ın Söke İlçesi’nde üniversite öğrencileri barınma hakkı için sokağa çıktı. Devlet yurdu bulunmayan ilçede özel yurt ve ev kiralarının ücretleri de öğrencileri fazlasıyla zorluyor.

Adnan Menderes Üniversitesi Söke Meslek Yüksekokulu öğrencileri özel yurt ve ev kiralarının yüksek olmasına tepki göstererek Hükümet Meydanı’nda eylem yaptı.

Eğitim-Sen, Atatürkçü Düşünce Derneği ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin de destek verdiği eylemde öğrenciler adına konuşan Ebru Göçmen, “Kira bedelleri çok yüksek. Geçtiğimiz yıllara oranla ev, apart ve yurt fiyatlarındaki artışların normalin üzerinde yükselmesi tüm öğrencilerin ve ailelerin tepkisine yol açtı. Devlet yurdu olmaması bizleri bu yüksek maliyetli ev ve yurtlara mecbur kılıyor. Bu durumu fırsat bilen ev sahipleri, evin ederi yerine kişi başı fiyat biçiyor. Bazı ev sahipleri öğrencilere sahip çıkması gerekirken, onları bir gelir kaynağı olarak görmekten vazgeçmiyor. Öğrencilerin ve ailelerinin durumu göz önüne alınarak kira fiyatlarında düzenlemeler yapılsın” dedi.

ULAŞIM PAHALI, SAATLERİ DE KISITLI

Ulaşımda da sıkıntılar yaşayan öğrenciler Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’ya seslenerek ulaşım sorununa çözüm bulmasını istedi.

Servis ve otobüs ücretlerinin yüksek olduğunu söyleyen öğrenciler, şehir içi ulaşım araçlarının belirli saate kadar çalışması nedeniyle de zorluk çekiyor. Özellikle ikinci öğretim öğrencileri geç saatte dersten çıktıkları için zorluk yaşıyor. Saatlerin düzenlenmesi için Şoförler Odası’na da başvurduklarını söyleyen öğrenciler çağrılarına kulak verilene kadar eylemlerini sürdüreceklerini söyledi. (Aydın/DHA)

ÖNCEKİ HABER

CHP ikinci kez AYM'ye başvurdu

SONRAKİ HABER

Şahkulu Sultan Vakfı: Kutuplaştırıcı politikalara son verin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...