27 Eylül 2016 14:59

Dersim’de öğrenciler 'Öğretmenlerimizi özledik' dedi.

Dersim’de açığa alınan 85 eğitim emekçisi için yapılan oturma eyleminin 8. gününde öğrenciler ‘Öğretmenimizi özledik’ sloganı attı

Paylaş

Kemal ÖZER
Dersim


Dersim’de 85 eğitim emekçisi için yapılan eylemlerin 8. gününde eyleme Tüm Bel-Sen Genel Sekreteri Ferit Epözdemir katıldı. Oturma eylemine katılan öğrenciler, öğretmenlerinin göreve geri alınması için döviz ve flama taşıyarak “Öğretmenlerimizi istiyoruz”, “Öğretmenlerimizi özledik” sloganları attı.

Oturma eyleminde konuşan Eğitim Sen Şube Başkanı Süleyman Güler: “Bizler mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz. O nedenle işime, geleceğime dokunma. Bugüne kadar darbecilere dağıtılan ihalelerin haksız kazançların parsel parsel sattıklarınız hesabını verin diyoruz. Bizler sınav sorularını çalmadık, torpille işe girmedik, kimseye yalan söylemedik, kandırmadık, kandırılmadık. Düşünmeyen, sorgulanmayan, biat eden değil, sorgulayan, yargılıyan nesiller yetiştirdiğimiz için hedefteyiz. Sendikal örgütlülüğümüzü, temel hak ve özgürlüklerimizi hedef almanıza asla izin vermeyeceğiz” dedi.

Tüm Bel-Sen Genel Sekreteri Ferit Epözdemir yaptığı konuşmada “Geçmişte olduğu gibi bugün de ‘darbeyle mücadele’ adı altında baskılarını derinleştiren bütün hukuksuzluğun önümüze koyan bir sistemle mücadele etmeye devam edeceğiz. Bunu çok iyi biliyoruz. Geçtiğimiz günlerde yine bizim iş kolumuzda belediyelere halkın iradesine el konuldu, demokrasiden koparan, tekçi merkeziyetçi bir uygulamanın başlangıcı olan kayyumlar atandı. Bizler halkın seçtiği iradelerin her zaman yanında olacağız ve direneceğiz” dedi.

Konuşmaların ardından oturma eylemi yapıldı.

 

ÖNCEKİ HABER

DİSK 'öğretmenime dokunma' eylemine destek verdi

SONRAKİ HABER

Dünürler kavga etti: 2 yaşındaki Emir öldü, 4 kişi yaralandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...