27 Eylül 2016 14:41

Adana'da 'Proje okul' uygulamasına tepki

Adana Fen Lisesi velileri, “Proje okul” kapsamına alınan Fen liselerindeki öğretmenlerin norm kadro fazlası olarak gönderilmesine tepki gösterdi.

Paylaş

Adana Fen Lisesi velileri, “Proje okul” kapsamına alınan Fen liselerinde görev yapan 4 ve 8 yılını dolduran idareci ve öğretmenlerin norm kadro fazlası olarak MEB’in belirlediği okullara gönderilmesine tepki gösterdi.

23 öğretmenin norm kadro fazlası olarak alındığı Adana Fen Lisesi Okul Aile Birliği’nin konuyla ilgili velilerle yapmış olduğu, Eğitim Sen Adana Şube yöneticilerinin de katıldığı toplantıda veliler, öğrencilerin akademik ve pedagojik olarak olumsuz etkilenecekleri konusunda kaygılarını dile getirdiler. “Çocuklarımız burayı Fen Lisesi diye tercih etti, Proje okul diye değil” diyen veliler çocuklarının başarısını olumsuz etkileyecek olan uygulamanın durdurulmasını istediler. Veliler, toplantıda, mevcut öğretmen ve idarecileri okulda kalması yönünde hazırladıkları dilekçeyi Valilik ve İl Milli Eğitim müdürlüğüne verdi.

BAŞARILI OKULLAR KAOSA SÜRÜKLENİYOR

Toplantıda bulunan Eğitim Sen Adana Şube Başkanı Ahmet Karagöz, söz konusu Fen lisesi öğrencilerinin anne ve babalar için özel olduğu kadar ülkemiz açısından da değerli ve özel olduklarını vurgulayarak, kamusal, parasız, bilimsel ve laik eğitim veren başarılı okulların AKP iktidarı eliyle kaosa sürüklendiğini belirtti. Hükümet’in öğrencilerin pedagojik ve psikolojik ihtiyacını karşılama yerine kendi siyasal ideolojik ihtiyaçlarını karşılayacak bir eğitim modeli konusunda ısrarcı davrandığını dile getiren Karagöz, bu konuda Eğitim Sen Adana şubesinin veli, öğretmen ve öğrencilere her türlü hukuki desteği verebileceklerini ifade etti. (Adana/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Barış Makinesi Random House Germany tarafından yayınlanıyor

SONRAKİ HABER

DİSK 'öğretmenime dokunma' eylemine destek verdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...