27 Eylül 2016 14:16

Çevirmen Levent Can Yılmaz’ı dostları uğurladı

Hayatını kaybeden Çevirmen Levent Can Yılmaz, Eskişehir’de son yolculuğuna uğurlandı.

Paylaş

Evrensel Basım Yayın tarafından yayınlanan Steve Jones'un  Neredeyse Bir Balina, Eugenie C. Scot’un Evrim mi Yaratılışçılık mı? ve Steven Rose'un 21. Yüzyılda Beyin isimli kitaplarını Türkçeye kazandıran Levent Can Yılmaz’ın cenaz törenine TTB Genel Başkanı Raşit Tükel ve Merkez Konsey üyeleri, EMEP Genel Başkan yardımcısı Şükran Doğan, SES Genel Sekreteri Birsen Seyhan, Evrensel Basım Yayın Onur Öztürk,  Eğitim-sen ve SES Eskişehir Şube Yöneticileri, Emek Partisi Eskişehir İl Örgütü, CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Disk Esk. Bölge Temsilcisi Günay Ayaz ve cezaevinden arkadaşları katıldı.

Levent Can Yılmaz, Hacettepe Üniversitesi öğrencisi iken politik nedenlerle 1996 yılında tutuklandı. 2003 yılına kadar cezaevinde kalan Yılmaz, Açıköğretim Fakültesi İktisat bölümünü bitirdi. Yılmaz 3 yıldır böbrek yetmezliği yaşıyordu. Son 6 aydır durumu giderek ağırlaşan Yılmaz önceki gün hayatını kaybetti.

Evrensel Basım Yayın’ın çalışma arkadaşları Levent Can Yılmaz için yayınladıkları açıklamada “Levent Can Yılmaz, evrim ve evrimsel biyoloji alanlarında Türkçeye ve yayınevimize kazandırdığı eserler sayesinde önemli bir boşluğu doldurmuştur” denildi. (KÜLTÜR SERVİSİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Doğrucu Davut” davasının ilk duruşması görüldü

SONRAKİ HABER

Sağlık meslek örgütleri: Sağlıkta kıyım ölüm getirir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa