27 Eylül 2016 13:45

Antep’te eğitim emekçileri oturma eylemi yapıyor

Antep Eğitim-Sem Şube’sinde başlatılan oturma eylemine destek ziyaretleri sürüyor.

Paylaş

Bugün Emek Partisi (EMEP) Antep İl Örgütü de sendika binasına gelerek hem açığa alınan öğretmenlerle dayanışma içinde olacaklarını, hem de önümüzdeki süreçte yürütülecek mücadelede de birlikte olacaklarını belirten mesajlarını ilettiler.
Pazartesi günü, şube binasında oturma eylemi başlatan öğretmenleri siyasi partiler ve diğer sendikalardan temsilciler de yalnız bırakmıyor. EMEP İl Yöneticilerinin ziyaretinde bir açıklama yapan Şube Başkanı Ali Ersönmez, “Dayanışmaya gelen arkadaşlarımızla birlikte hükümeti bir kez daha uyarıyoruz” dedi ve şu sözlerle devam etti: “Hukuka, yasalara uyulması, ihraç edilen ve açığa alınan arkadaşlarımızın derhal görevlerine dönmesiyle ilgili talebimizi buradan bir kez daha paylaşıyoruz.”

‘ORTAK TUTUM ALMAKTAN BAŞKA ŞANSIMIZ YOK’

15 Temmuz’dan sonra Hükümet’in darbecilerle hesaplaşma adına başlattığı süreçte saldırıların emek, demokrasi güçlerine yöneldiğine dikkat çeken Ersönmez, “Havada iki kuş çarpışsa, emek, demokrasi ve barış mücadelesi verenlerin başına taş düşüyor” ifadesini kullandı. Ersönmez, “Bu yönüyle baktığımızda bizim ortak bir cephe oluşturma, emekten, demokrasiden, barıştan, hak ve özgürlüklerden yana ortak tutum almaktan ve güç birliği yapmaktan başka şansımız yok” dedi.

EMEP Heyeti adına söz alan İl Başkanı Mecit Bozkurt da konuşmasına, 21 yıl önce yönetiminde olduğu Dokuma İşçileri Derneği’nin eğitim emekçilerinin o dönemde yine baskılarla karşı karşıya olduğu bir süreçte başlatmış oldukları açlık grevine yaptıkları ziyaretten bir anı paylaşarak başladı. “Geçen 21 yıllık sürede bu kurumlara yönelik baskının hiç değişmediğini gördük. Çünkü bu ülkeyi yöneten iktidarların gözünde bu kuruluşlar hep hedef olmuştur. Çünkü bu kurumlar, ülkede demokrasi, özgürlük, sendikal hak mücadelelerini ilerletmek isteyen kurumlardır” diyen Bozkurt, KESK’in kuruluşundan itibaren savunduğu “grev ve toplu sözleşme hakkına” da dikkat çekti ve “Bugün sendikasının almış olduğu bir grev kararına uydukları için birçok ilde eğitimci arkadaşlarımız ihraç ediliyor ya da açığa alınıyor” dedi. Bozkurt, “Yapılan saldırıların, Eğitim-Sen üzerinden bu ülkedeki demokrasi, özgürlükten yana olan ve sınıf adına sendikacılık yapan hareketlere yönelik olduğunu çok daha açık yaşamış olduk. Ancak birlikte mücadele cephesini oluşturarak bu saldırıları püskürtebiliriz” dedi ve EMEP adına bundan sonraki süreçte de mücadelenin bir parçası olarak yan yana olacaklarını belirtti. (Antep/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Masal kitabı yapraklarına sarılı esrar ele geçirildi

SONRAKİ HABER

Erdal Öz Edebiyat Ödülü Orhan Koçak’a verildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...