27 Eylül 2016 11:38

Google 18. yaşına özel doodle yaptı

Google 18’inci yaşını kutluyor. Arama motoru, doğum gününe özel bir de doodle yayınladı.

Paylaş

Google 18’inci yaşını kutluyor. Arama motorunda doğum gününe özel doodle bile yapıldı. Google, Larry Page ve Sergey Brin tarafından, Stanford Üniversitesi’nde doktora öğrencisi oldukları sırada kuruldu.
İlk olarak 4 Eylül 1998 tarihinde özel bir şirket olarak kurulan Google, 19 Ağustos 2004 tarihinde halka arz edildi. Google yaklaşık bir yıl sonra 27 Eylül 2005’te rekor bir indeks sayısına ulaştı. Google elde edilen rekor indeks sayısının şerefine doğum gününü 2005’ten beri 27 Eylül’de kutlamaya başladı.

1 MİLYONDAN FAZLA SUNUCU

Google’ın dünya çapında veri merkezlerinde bir milyondan fazla sunucuda çalıştığı, bir milyardan fazla arama isteğini işlediği ve kullanıcıları tarafından oluşturulan verinin gün başına yirmi dört petabayt olduğu tahmin ediliyor. Kuruluşundan bugüne dek gerçekleşen büyüme hızı, şirketin temel web arama motorunun ötesinde ürünler, satın almalar ve ortaklıklar zincirinin meydana gelmesini sağladı.

HER ŞEY BİR GARAJDA BAŞLADI

Bugün kullandığı alan adını 15 Eylül 1997'de etkinleştirdi ve 4 Eylül 1998'de Google şirketi resmen kuruldu. Şirket merkezi arkadaşları Susan Wojcicki'nin Menlo Park, Kaliforniya'da bulunan garajı olarak belirlendi. Stanford Üniversitesi'nde doktora yapan bir öğrenci olan Craig Silverstein, ilk çalışan olarak işe alındı. Bir yıl önceki rakam olan 931 milyon tekil ziyaretçi sayısındaki yüzde 8.4'lük bir artışla, 2001 Mayıs ayında; Google'nin tekil ziyaretçi sayısı ilk kez 1 milyarı buldu. (DIŞ HABERLER)

(2015 Güncelleme: Evrensel)

ÖNCEKİ HABER

AKFA Holding ve Fi Yapı'ya kayyım atandı

SONRAKİ HABER

Gazeteci Arzu Demir: Çözüm süreci sürseydi yargılanmazdım

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...