27 Eylül 2016 05:52

Adanalı kadınlar dayanışma sözü verdi

KESK Adana Şubeler Platformu’nun, açığa alınan eğitim emekçilerinin göreve iade edilmesi için yaptığı eyleme Adana Kadın Platformu da katıldı.

Paylaş

KESK Adana Şubeler Platformu’nun, açığa alınan eğitim emekçilerinin göreve iade edilmesi için her akşam Atatürk Parkı’nda yaptığı eylemlere destek amacıyla Adana Kadın Platformu da katıldı. Adana Kadın Platformunun, Necmiye Alpay ve Aslı Erdoğan’ın serbest bırakılmasını talep eden açıklamasının ardından kadınların söz aldıkları bir foruma dönüşen eylemde kadınlar şiirler okundu, halaylar çekti. Eyleme CHP Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen de katıldı.
Adana Kadın Platformu Adına konuşan Av. Sevil Aracı, yetkililere “Barışı ve adaleti savunan KESK ve Eğitim Sen’den elinizi çekin” çağrısında bulundu. Aracı,  yazar Aslı Erdoğan ve dilbilimci Necmiye Alpay’ın hukuksuz yere tutuklu bulunduğunu serbest bırakılmalarını, dayanışma içerisinde olacaklarını ifade etti.

'EĞİTİM SEN’Lİ OMAKTAN VE MÜCADELE ETMEKTEN GURUR DUYUYORUM'

Adana’da açığa alınan öğretmenlerden Seçil Sönmez konuşmasında “ Evet, ben bir öğretmenim. Ne için açığa alındığım konusunda bir fikrim yok. Beni üzen öğrencilerim beni beklerken okulun kapısından içeri giremiyor olmam. Öğretmenliğim boyunca örgütlü olduğum Eğitim Sen ile burada mücadele etmekten gurur duyuyorum” dedi.

'BİRLİKTE KAZANACAĞIZ'

TMMOB Adana İKK Kadın Çalışma Grubu adına konuşan Gizem Cansu Ağlagül, darbe bahsi ile işten atılan emekçi arkadaşlarımızla bu mücadeleyi hep birlikte kazanacaklarını ifade ederek, emeği, demokrasiyi, barışı ve laikliği savunanların açığa alınmaları ve baskı altında tutulmalarının kendilerini teslim alamayacağını dile getirdi. 
HDP Adana İl Eş Başkanı Gülseren Turan, Eğitim Sen ‘in Türkiye’de barıştan, demokrasiden, eşitlikten, laik ve bilimsel eğitimden yana mücadele veren bir sendika olduğunu ifade ederek açığa alma uygulamalarından öğretmenlerin yanı sıra binlerce öğrencinin mağdur olduğuna vurgu yaptı. Turan, açığa alınan öğretmenler ile dayanışma içerisinde olacaklarını kaydetti.

'YAŞAM HAKKI VE İNSANİ DEĞERLER İÇİN SENDİKALARA SAHİP ÇIKALIM'

CHP Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen, Türkiye’nin en önemli sorunun sınıf sorunu olduğunu, demokrasinin hayatın her alanında işletilmediği sürece bu sorunlar ile defalarca karşılaşılacağını ifade etti. Yaşam hakkı ve insani değerler için sendikalara sahip çıkılması gerektiğini belirten Türkmen, Adana Kadın Platformu’nun eğitim emekçileri ile dayanışma içerisinde olmasından ve eyleme katılmaktan gurur duyduğunun altını çizdi.
Etkinlik, Aslı Erdoğan kitapları okunarak ve kadınların halay çekmesiyle son buldu. (Adana/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

ABD, 'terör listesi'ndeki Fetih el Şam'a silah veriyormuş

SONRAKİ HABER

Yapay zeka tarafından bestelenen ilk şarkı yayınlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...