26 Eylül 2016 18:32

Ormanlık alana taş ocağı yapılması protesto edildi

Yaşam alanı savunucuları, Cengiz Holding önünde toplanarak, Tekirdağ Saray'da ormanlık alanda taş ocağı açılmasını protesto etti.

Paylaş

İstanbul Altunizade'de bulunan Cengiz Holding binası önünde Kuzey Ormanları Savunmasının çağrısıyla bir araya gelen yaşam alanı savunucuları, IGA İnşaatın Tekirdağ-Saray'da 200 dönümlük ormanlık alana açtığı Patlatmalı Granit Taş Ocağı'nı protesto etti.

Yaşam alanı savunucuları Cengiz holding önünde "IGA Cengiz, Kolin, Limak, Kalyon, Mapa Elini Kuzey Ormanlarından çek" pankartı açarak "Diren orman İstanbul seninle", "IGA, elini Safaalan'dan çek!", "Biz biz biz, bir aradayız, bir arada yaşamı savunacağız!" sloganları attı. "Cerattepeden defol", "Kuzey Ormanlarından defol", "Kuzey ormanlarını savun Marmaraya nefes ol", "Kuzey ormanları şantiye değil yaşam alanı" dövizleri açtı.

Kuzey Ormanları adına açıklamayı Efe Baysal okudu. İstanbul'daki şantiyelerin ihtiyaçlarının karşılanması için Tekirdağ'da açılan Taş Ocağı'nın Kuzey Ormanlarını öldürdüğü belirten Baysal, "Cerattepe'den Soma’ya, Dersim’den Karabiga’ya kadar Anadolu’nun dört bir yanında talan projeleri yürüten Cengiz Inşaat; Kolin, Mapa, Kalyon ve Limak ile birlikte IGA ortak girişimi altında yürüttüğü 3. havalimanı projesi ile İstanbul’un, tüm Marmara’nın akciğerleri olan Kuzey Ormanları’nın da canına okuyor" dedi.

IGA inşaat, 3. havalimanı projesine hammadde sağlamak için Tekirdağ Saray’da Safaalan’da ormanlık alana Patlatmalı Granit Taş Ocağı ve Eleme Tesisi açarak 200 dönüm ormanlık alana gözlerini diktiğini belirten Baysal, "Saray Doğayı Koruma Derneği'nden dostlarımızın açtıkları davanın sonucunu dahi beklemeden kesim için kollarını sıvadılar. Bugün Cengiz İnşaat’ın, İGA’nın, katil projelerin karşısında; Saray’da yaşamı savunan dostlarımızın yanındayız! İstanbul’a, tüm Trakya’ya nefes olmak için yaşamın düşmanlarına karşı mücadele etmekten vazgeçmeyeceğiz" diye konuştu.

Tekirdağ Saray'da da İGA'ya karşı eş zamanlı eylem yapıldı. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Şahkulu Cemevinin kapısına 'Cihat kazanacak' yazıldı

SONRAKİ HABER

Barış Akademisyeni Ozan Devrim Yay'ın işine son verildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...