27 Eylül 2016 00:59

Meclis tezkere için açılacak

TBMM'de 1 Ekim’de başlayacak olan mesai, sınır ötesine ilişkin tezkerenin görüşülmesinin ardından yerleşkedeki inşaattan dolayı yeniden ara verilecek.

Paylaş

TBMM'de 1 Ekim’de başlayacak olan mesai, sınır ötesine ilişkin tezkerenin görüşülmesinin ardından yerleşkedeki inşaattan dolayı yeniden ara verilecek.

Meclis 1 Ekim Cumartesi günü mesaisine başlayacak. 20 Ağustos günü tatile giren Meclis, 26. dönem ikinci yasama yılı çalışmalarına 2 Ekim’de süresi dolacak olan Irak-Suriye sınır ötesi tezkerenin görüşülmesiyle başlayacak.

Anayasa ve İçtüzüğe göre Ekim ayının ilk günü saat 15.00’te TBMM Genel Kurulu çağırısız olarak kendiliğinden toplanacak. Meclis Başkanı İsmail Kahraman, birleşimi açtıktan sonra sunuş konuşması yapacak. Ardından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Genel Kurula takdim ve Meclis Genel Kurulu’na hitap edecek.

MECLİS’İN İLK İŞİ TEZKERE OLACAK

Erdoğan’ın konuşması ardından ilk iş ise, Irak ve Suriye’ye sınır ötesi operasyon konusunda hükümete verilen yetkinin bir yıl daha uzatılmasına ilişkin Başbakanlık tezkeresi olacak. Kamuoyunda “savaş tezkeresi” olarak yorumlanan görüşmelerin ardından Meclis çalışmalarına bir kez daha ara verecek.

Öte yandan darbe girişimi sırasında savaş uçakları tarafından bombalanan Meclis’teki tadilat ve inşaat çalışmaları 40 günlük tatil sürecinde tamamlanmadığı için yeni yasama yılı şantiye görüntüleri altında başlayacak. Tezkere görüşmelerinin ardından Meclis çalışmalarına yeniden ara verilecek. Meclis’teki bu inşaat çalışmalarının ne zaman sona ereceği ise henüz bilinmiyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kamu emekçisi, arkadaşının 'örgüt üyesi' olduğuna inanmıyor

SONRAKİ HABER

Barış için Akademisyenlerin duruşması 22 Aralık'a ertelendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...