26 Eylül 2016 13:06

DBP, kayyımları Anayasa Mahkemesi'ne taşıdı

DBP Hukuk Komisyonu, belediyelere atanan kayyımlara ilişkin Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu. 

Paylaş

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Hukuk Komisyonu, belediyelere atanan kayyımlara ilişkin Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) bireysel başvuruda bulundu. DBP Hukuk Komisyonu üyeleri AYM’ye, Nusaybin ve Dargeçit Belediyesi Eş Başkanlarıyla birlikte Diyarbakır Adliyesi’nde dilekçelerini sundu. 

Diyarbakır adliyesi önünde konuya ilişkin açıklama yapmak isteyen heyete polis, “Diyarbakır’da açık alanda herhangi açıklama ve etkinlik yapılmasına ilişkin yasak var” dedi. Polisin engel olduğu basın açıklaması DBP Genel Merkezi’nde gerçekleştirildi. Burada konuşan DBP Hukuk Komisyonu Üyesi Gülay Koca Öztürkoğlu, partilerine yönelik saldırılara dikkat çekerek, birçok üye ve yöneticilerinin tutuklu olduğunu hatırlattı. Öztürkoğlu, DBP’nin siyaset dışı bırakılmak istenildiğine işaret ederek, bununla birlikte 24 belediyeye  kayyım atandığını dile getirdi. OHAL ile atanan kayyımların meşrulaştırıldığını söyleyen Öztürkoğlu, bunun aynı zaman da hukuka aykırı olduğunu vurguladı.

Hukuksal mücadelelerinin devam edeceğini belirten Öztürkoğlu, atanan kayyımlar ile belediye eş başkanlarının bireysel hak gasbına uğradığını, bu nedenle de AYM’ye eş başkanlar adına bireysel başvuruda bulunduklarını aktardı.

İdari işlemler için de başvuruların olacağı bilgisini paylaşan Öztürkoğlu, başvuruların devam edeceğini yineleyerek şunları kaydetti, “Bugün Nusaybin ve Dargeçit Belediye Başkanları adına bireysel başvurularımızı yaptık. İdari yargı başvurularını da belediye eş başkanları adına yapacağız. Benzer uygulamaların olduğu tüm belediyeler adına da bireysel başvurularımızı hem belediye başkanları hem de Meclis üyeleri adına yapacağız”.

Öztürkoğlu, hukuksal mücadelenin devam edeceğini ve iç hukuktan sonuç alınmadığı takdirde AİHM'e başvuracaklarını söyledi. (Diyarbakır/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Urfa'da her türlü gösteriye 10 gün boyunca yasaklama

SONRAKİ HABER

Suriye ordusundan 'Bab' hazırlığı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...