26 Eylül 2016 11:05

Cezaevindeki 92 çocuk işkenceden şikayetçi

Cezaevlerindeki tutuklu ve hükümlü çocuklardan 92'sinin son 10 yılda işkence ve kötü muamele nedeniyle şikayette bulunduğu açıklandı.

Paylaş

CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun cezaevindeki çocuklarlarla ilgili soru önergesine yanıt veren Adalet Baknı Bekir Bozdağ, cezaevlerindeki tutuklu ve hükümlü çocuklardan 92'sinin son 10 yılda işkence ve kötü muamele nedeniyle şikayette bulunduğunu açıkladı. Bozdağ, 2 bin 365 çocuğun da cezaevinde bulunduğunu bildirdi. CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, cezaevindeki çocukların işkenceye uğradığı iddialarına yönelik Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın yanıtlaması istemiyle 12 Mayıs 2016 tarihinde Meclis'e soru önergesi vermişti. Tanrıkulu'nun bu önergesine yanıt veren Bakan Bozdağ, cezaevlerindeki 92 çocuk tutuklu ve hükümlünün son 10 yılda işkence ve kötü muamele iddiasıyla kurumlara başvuruda bulunduklarını bildirdi. Bozdağ'ın Adana E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndaki işkence iddialarına yanıtı ise “26 Temmuz 2016 tarihi itibarıyla kurumda 89 çocuk hükümlü ve tutuklunun bulunduğu, kötü muamele ve işkenceye uğrayan çocuk hükümlü ve tutuklunun bulunmadığı anlaşılmıştır” oldu.,

2 BİN 365 ÇOCUK CEZAEVİNDE

Adana E Tipi Kapalı Cezaevi'ndeki işkence iddialarını soruşturulduğunu da ifade eden Bozdağ, “Soru önergesinde bahsi geçen olaylarla ilgili Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan adlî soruşturmanın 26 Temmuz 2016 tarihi itibarıyla devam ettiği, disiplin amirliğince kurum personeli hakkında başlatılan idarî soruşturmanın sonucunda ise disiplin cezası verilmesine yer olmadığına dair karar verildiği anlaşılmıştır” dedi. Bozdağ, Türkiye'deki cezaevlerinde yatan çocuk tutuklu ve hükümlü sayısını da açıklayarak, “19 Temmuz 2016 tarihi itibarıyla ülke genelindeki ceza infaz kurumlarında 1560 tutuklu, 805 hükümlü çocuğun barındırıldığı ve bunlardan 640 hükümlü ve tutuklunun hırsızlık suçu nedeniyle ceza infaz kurumlarında bulunuyor” diye açıkladı. (AnkaraEVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Opera sanatçısı Leyla Demiriş alkışlarla uğurlandı

SONRAKİ HABER

Beyoğlu'nda Fas uyruklu bir kadın evinde öldürüldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...