26 Eylül 2016 10:33

Ruhi Su, Kartal'da anıldı

 Türk Halk Müziği yorumcusu, besteci, bas bariton ve şair Ruhi Su, ölümünün 31’inci yılında Kartal Belediyesi’nin düzenlediği etkinlikte anıldı.

Paylaş

Kartal Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, ölümünün 31’inci yılında Ruhi Su’yu unutmadı. Özellikle 1978’den sonra ürettiği eserlerle Türk Halk Müziği’nin yaygınlaşmasına büyük katkıda bulunan Ruhi Su için Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde bir anma gecesi düzenlendi. Geceye çok sayıda vatandaş katıldı. 

Anma etkinliği Ruhi Su Belgeseli’nin gösterimiyle başladı ve ardından Ruhi Su Dostlar Korosu sahne aldı. Gecenin ilerleyen saatlerinde sanatçı Sadık Gürbüz türkülerini Ruhi Su için söyledi. Anma gecesine katılan vatandaşlar Gürbüz’ün söylediği şarkılara uzun süre eşlik etti.Anma gecesine katılan Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Feyyaz Kaynak sanatçı Gürbüz’e katılımlarından dolayı plaket takdim ederek: “Kartal halkı olarak bu akşam harika bir gece yaşadık. Ruhi Su ustayı hem Dostlar Koro’suyla hem de Sadık Gürbüz ile beraber andık. Hepinize çok teşekkür ediyorum” dedi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Neşet Ertaş, Kırşehir'de mezarı başında anıldı

SONRAKİ HABER

Onur Özbizerdik tutuklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...