26 Eylül 2016 10:03

HDP'den Eğitim Sen'e destek ziyareti

Figen Yüksekdağ ve İdris Baluken'in de yer aldığı HDP heyeti, Eğitim Sen'e destek ziyaretinde bulundu.

Paylaş

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ve HDP Grup Başkan Vekili İdris Baluken ve HDP parti yöneticilerinden oluşan heyet, Eğitim Sen'e destek ziyaretinde bulundu. Ziyarette konuşan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, açığa alınan, görevinden atılan ve tutuklanan Eğitim Sen üyesi öğretmenlere yönelik operasyonları, “Bu emeğin, onurlu duruşuna karşı yapılan bir saldırıdır” diye değerlendirdi.

Eğitim Sen Genel merkezine destek ziyaretine giden HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ve HDP Grup Başkan Vekili İdris Baluken ve HDP parti yöneticilerinden oluşan heyet, burada Sendika Genel Başkanı Kamuran Karaca, Genel Sekreteri Mesut Fırat, Genel Mali Sekreteri Elif Çuhadar, Genel Örgütlenme ve Yükseköğretim Sekreteri İsmail Sağdıç ve Merkez Kadın Sekreteri Ebru Yiğit ile bir araya geldi. Ziyarette basına açıklamalarda bulunan Sendika Genel Başkanı Kamuran Karaca,   Eğitim Sen’in önceki dernek ve sendikalarıyla beraber üyeleri en çok tutuklanan ve ihraç edilen sendika olduğunu ve darbe girişimine demokrasiden yana net tavrını ortaya koyduğunu belirtti.

'HAKLARIMIZ İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ'

Karaca, “Eğitim emekçilerinin herhalde bu tabloya övgü düzecek hali yoktu. Tabii ki eleştirecekler. Bizim farklı başlıkta yaptığımız grev ve etkinlikler gibi kendi özgül haklarımıza ilişkin açıklamaların neresi suçtur?” diye sordu. Bu yaşananların Türkiye’nin içinde bulunduğu durumu daha da çıkmaza sürükleyeceğini belirten Karaca, Ekim ayı bitmeden görevinden alınan öğretmenlerin görevine iade edilmesini talep etti. Karaca, “Eğitim Sen olarak bize hangi tür baskı ile gelirse gelsinler biz hem kendi özgül ha hem de demokratik haklarımız için mücadele etmekten vazgeçmeyeceğiz” dedi.

'SON HEDEF EĞİTİM SEN'

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ da görevinden alınan öğretmenlerin onurlu ve başı dik olduğunu belirterek, “Bu emeğin, onurlu duruşuna karşı yapılan bir saldırıdır” dedi. Yüksekdağ, iktidarın her geçen gün muhalif kesimlere karşı yeni bir operasyon düzenlediğini en son hedeflerinin ise Eğitim Sen olduğunu belirtti. Yüksekdağ iktidarın 15 Temmuz darbe girişimini fırsata çevirdiğini vurgulayarak, “Eğitimde de kendilerine biat eden ‘asker ‘ istiyorlar. Polis öğretmenler, asker öğretmenler istiyorlar. İşte felaketin ta kendisi de budur” dedi. (AnkaraEVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Dink davasına Mehmet Ayhan'ın savunması ile devam edildi

SONRAKİ HABER

Neşet Ertaş, Kırşehir'de mezarı başında anıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...