26 Eylül 2016 07:06

Lagendijk’e Türkiye’ye girme izni verilmemesi yankı buldu

Joost Lagendijk'a 2009’dan bu yana yaşadığı Türkiye’ye girme izni verilmemesi,  memleketi Hollanda’da yankı buldu.

Paylaş

Avrupa Parlamentosu eski üyesi ve eski Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Eş Başkanı Hollandalı Joost Lagendijk'a 2009’dan bu yana yaşadığı Türkiye’ye girme izni verilmemesi,  memleketi Hollanda’da yankı buldu.

BBCTürkçe, Lahey kaynaklı haberinde “Hollanda'nın Volkskrant gazetesi, Lagendijk'ın Türkiye'ye sokulmamasının asıl gerekçesinin, geçmişte Fethullah Gülen grubuna bağlı Today's Zaman gazetesinde köşe yazarlığı yapması olduğunu iddia etti” dedi. 

BBC Türkçe'ye göre, Hollanda makamlarının, Lagendijk'ın Türkiye'ye sokulmaması ile ilgili gelişmeleri yakından izlediği belirtildi.

Bu arada, “Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz da konuyu araştrırp ona göre açıklama yapacağını söyledi” denilen haberde şu bilgilere yer verildi:

“Eski Avrupa Parlamentosu üyesi Joost Lagendijk dün öğleden Amsterdam'dan uzun süredir yaşadığı İstanbul'a gitmiş, Sabiha Gökçen Havalimanı'nda gözaltına alınmıştı. Hollanda medyasına göre, Türk yetkililer Lagendijk'a, Türkiye'nin Lahey Büyükelçiliği'nden yeni bir bize alması gerektiğini söyledi.”

Gazeteci Nevin Sungur ile evlenen Lagendijk’in 2009'dan bu yana İstanbul'da yaşadığına dikkat çekilen haberde “Lagendijk, darbe girişimi sonrası Fethullah Gülen grubuna yönelik operasyonları eleştiriyordu” denildi.

BBC Türkçe, “kapatılan Today's Zaman gazetesinin köşe yazarlarından olan Lagendijk’in Sabancı Üniversitesi bünyesindeki İstanbul Politikalar Merkezi'nde danışmanlık görevini yürüttüğüne” dikkat çektiği haberinde “Hollanda basınına göre Lagendijk, ‘eski AP üyesi olduğu için Türk yetkililerin kendisini rahat bırakacağını’ düşünüyordu” dedi. (ANKA)
 

ÖNCEKİ HABER

Finlandiya’da binler ırkçılığa ‘Yeter artık’ dedi 

SONRAKİ HABER

Moody's'in not indirimi sonrası lira düşüşte

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...