26 Eylül 2016 06:42

Lagendijk geri gönderilmek üzere bekletiliyor

Nevin Sungur eşi Lagendijk’in havaalanında uçağa bindirilmek üzere bekletildiğini açıkladı

Paylaş

Eski AP üyesi, kapatılan Zaman ve Today’s Zaman gazetelerinin yazarı Joost Lagendijk’in Türkiye’ye girişine izin verilmedi ve geri göndermek için havalanında bekletiliyor.

Lagendijk’in uçağa binidirilmek üzere bekletildiğini, eşi Gazeteci Nevin Sungur Twitter’dan şu ifadelerle duyurdu: “Joost son durum: Human RightsWatch Türkiye'den @esinclairwebb'le konuştuk. Joost'u Havaalanında uçağa bindirilmek üzere bekletilirken görmüş Morali iyi görünüyormuş. Telefonu olmadığı için hala konuşamadık ama Hollanda'da iyi bir karşılama bekliyor onu. Umarım moralini düzeltir."

Eski Avrupa Parlamentosu (AP) üyesi, kapatılan Zaman ve Today’s Zaman gazetelerinin yazarı Joost Lagendijk’in Türkiye’ye girişine izin verilmemişti. 7 yıldır yaşadığı ve çalıştığı Türkiye’ye gelen Lagendijk, bugün sınır dışı edilecek.

Lagendijk’in sınır dışı edileceğini, eşi, Gazeteci Nevin Sungur Twitter’dan duyurmuştu. Nevin Sungur, şu ifadeleri kullanmıştı:

“7 yıldır Türkiye'de yaşayan ve çalışan Joost Lagendijk’ı Sabiha Gökçen Havaalanı'nda ülkeye sokmadılar ve yarın sabah sınır dışı ediyorlar. Sınır dışı sebebi olarak Türk Büyükelçiliğinden özel izin almadan ülkeye giremeyeceğini bunun yeni bir uygulama olduğunu söylemişler." (HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Hava sıcaklığı mevsim normallerinin altında seyredecek

SONRAKİ HABER

İzmit'te 25 öğretmen adliyeye sevk edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...