26 Eylül 2016 06:02

CHP’li Cankurtaran: Başbakan görüşlerini sadece mırıldansın

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, Başbakan Binali Yıldırım’ın son dönemdeki açıklamalarına tepki gösterdi. 

Paylaş

Başbakan Yıldırım’ın açıklamalarının tek bir çevrenin ve erkek bakış açısını yansıttığını ifade eden Cankurtaran, yaptığı yazılı açıklamada şöyle dedi:

“Kadının kişiliğini hiçe sayan açıklamalar bunlar. Mutlu evliliğin sırrı itaat değil karşılıklı saygı, sevgidir. Hele hele yeğenine hitaben ‘Gökhan hiddetlendiğinde ‘peki’ demesini bilmelisin’ sözü vahim. Acaba Gökhan neye hiddetlenecek? Yemeğin tuzunun eksik olmasına mı? Yoksa ütünün kötü olmasına mı? Gökhan’ın neye hiddetleneceği bilinmeyeceğine göre Emine her zaman peki mi demek zorunda? Böyle bir anlayış ile kadın her türlü ezilir. En iyisi, ‘kıyafetini beğenmediğin kişiye mırıldanırsın’ sözleriyle zaten iyi bir sınav vermeyen Başbakan’ın kadınlarla ilgili konularda daha fazla konuşmaması, onun yerine görüşlerini sadece kendisi duyacağı şekilde mırıldanması. Çünkü konuştukça daha da vahim sözler söylüyor ve ülkemizde kadın-erkek eşitliği, toplumsal hoşgörü anlamında geleceğe dair endişeleri arttırıyor.” (ANKA)
 

ÖNCEKİ HABER

Mardin'de bombalı saldırı: 4 asker yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

Hava sıcaklığı mevsim normallerinin altında seyredecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...