26 Eylül 2016 05:51

Kamu'da Bylock operasyonu yapılacak!

Kamuda Bylock programını kullanan 53 bin kişilik listenin ardından 20 bin kişilik yeni bir liste belirlediği ileri sürüldü. 

Paylaş

15 Temmuz darbe girişimi öncesinde, girişimi organize eden cemaat üyeleri tarafından kullanıldığı ileri sürülen Bylock isimli iletişim sistemini kullanan kişilere ilişkin yeni listeler oluşturuluyor. 

Cep telefonlarına indirilen özel bir programla işletilmeye başlanan Bylock sistemine ilişkin Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), tarafından hazırlanan listelere bir yenisi daha eklendi. Buna göre, MİT bu sistemi kullandığı ileri sürülen 20 bin kişilik listeyi ilgili kurumlara gönderdi. MİT daha önce de 53 bin kişilik liste hazırlamış ve bu kişilerin çoğu kamudan tasfiye edilirken, önemli bir kısmı da "örgüt üyeliği" suçlaması ile tutuklanmıştı. 

MİT'in hazırladığı yeni tasfiye listesinde hemen her devlet kurumundan personelin yer aldığı ifade edildi. Liste, adli ve idari işlemler yapılması amacıyla ilgili kurumlara gönderilmeye başlandı. Yeni listede bu kez, daha üst düzeyde bazı devlet görevlilerinin de yer aldığı belirtildi. 

Bu arada Bylock isimli sistemin kullanılmasına ilişkin yürütülen çalışmalarda, sistemin kullanılmasının Fethullah Gülen tarafından özellikle istendiği ve bu konuda talimat verildiği ileri sürülüyor. Ayrıca yürütülen çalışmalarda, line, WhatsApp, Viber gibi iletişim kanallarının güvenli bulunmadığı da belirtildi. (DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Tarım işçilerini taşıyan minibüs, kaza yaptı: 31 yaralı

SONRAKİ HABER

Mardin'de bombalı saldırı: 4 asker yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...