26 Eylül 2016 00:53

Gazeteyi günlük alıyoruz, başka emekçilere ulaştırıyoruz

Kocaeli’nin Tavşantepe Mahallesinde oturanlar, gazetemizin kapatılmak istenmesine dair haberlere tepki gösterdi.

Paylaş

Kocaeli’nin Tavşantepe Mahallesinde oturanlar, gazetemizin kapatılmak istenmesine dair haberlere tepki gösterdi. Gazetemize mektup yazan ve gazetemizi günlük alan mahalleliler, dayanışmayı büyütmek için gazetemizi başka emekçilere de ulaştırmaya çalıştıklarını anlattılar.

BENİM DİLİMDEN ANLAYAN BİR GAZETE

Ali ALDEMİR
Bakkal

Ben bir emekçiyim. Evrensel Gazetesi benim dilimden anlayan bir gazetedir. Birçok gazete okuyorum. Ama buradaki haberlerden tatmin oluyorum. Evrensel Gazetesinin kapatılmasını istemiyorum. Bir ülkenin gazetesinin kalemi durdurulursa biz daha ne bekleyelim. Çünkü kendi sıkıntılarımı özgürce haykırmak istiyorum. Ve ben kendi sıkıntılarımı ifade etmek için bu gazete ile irtibat sağlayabiliyorum. Benim sorunlarıma yer veren nadir gazetelerden biridir bu gazete. İşçiye ve emekçilerin sesi olan Evrensel Gazetesi’nin kapatılmasını istemiyorum.


GERÇEK HAYATI YAZAN BİR GAZETEDİR

Yiğit UYGAN
Kahvehane sahibi

Bulunduğumuz süreçte, haberciliği doğru yapan, işçinin emekçinin ezilenin yanından taraf tutan muhalif gazetelerden biridir. Bu süreçte Evrensel Gazetesinin hükümet yanlısı gazeteler tarafından hedef gösterilmesini şiddetle kınıyorum. Evrensel toplumun her kesiminin hayatına dokunan onların sorunlarını dile getiren bir gazete ve ben bu gazetenin kapatılmasını istemiyorum. Posta gazetesi gibi gazetelerde magazin haberlerinde insanlar başkalarının hayatına, yani zenginlerin hayatlarına özendiriliyor. Bizim gerçek hayatımız bunlar değil. Evrensel Gazetesi böyle bir gazete değil. Gerçek hayatı yazan bir gazetedir. Evrensel Gazetesi kapatılırsa ezilen kesimlerin seslerini çıkartabilmesi ve seslerinin duyulması zorlaşacak. Bende Evrensel’i insanlara ulaştırmak Evrensel ile dayanışmak için kahveye günlük alıyorum gazeteyi. Evrensel’i seviyoruz, dokundurtmayız.


ÇEVREMİN GAZETE ALMASI İÇİN ÇABALIYORUM

Bir Ev Kadını

Günümüz Türkiye coğrafyasında kaosun gitgide kimliksiz modele büründüğü, yaşam hakkı olan birçok kriterin baskılanarak nefes alınmayacak hale getirilmeye devam ettiği bir dönemden geçiyoruz. Bu dönemde haberi doğru alma ve aktarma hakkı, bazı medya organları tarafından illegalleştirilmeye çalışılıyor. Buna maruz kalan gazetemiz mücadelesini veriyor. Biz de bu süreçte destek vermeye çalışıyoruz. Ben Evrensel Gazetesini günlük alarak destek olmaya çalışıyorum. Çevremin bu gazeteyi alması için çabalıyorum.


HERKESİN BU GAZETEYİ OKUMASINI İSTERİM

Yüksel SARIKAŞ
Restaurant İşçisi

Evrensel Gazetesi benim için herşeyi doğru yazan bir gazete. Ford Otosan işçisi kardeşinde  yazdığı mektubu okudum. İşçileri savunan başka gazete göremiyorum. Hiçbir şekilde bu gazetenin kapatılmasını istemiyorum. Herkesin bu gazeteyi okumasını isterim. Evrensel haberleri doğal bir şekilde açıkça dile getiriyor. Günlük olarak bu gazeteyi alıyorum. Elime geçtikçe her gün okuyorum. Bu gazete biz işçi kesiminin hayatını yansıtıyor. Evrensel’in kapanması demek,işçilerin ve emekçilerin sesinin kısılması demektir. Yandaş gazetelerin haber değeri görmediği,emekçinin ve sömürülenin hakkını konu edinen ve onlara gazetesinde yer veren gazetemiz susturulamaz ve kapatılamaz. Herkesi Evrensel’i günlük okumaya okutturmaya davet ediyorum.

ÖNCEKİ HABER

Taleplerimizi haykırmaya devam edeceğiz

SONRAKİ HABER

Neden hedefiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...