26 Eylül 2016 00:35

Üreticinin parasını Pazarspor’a kestiler

Pazar’daki Çaykur çay fabrikalarındaki üreticilerin hesaplarından Pazarspor’a 50 TL ücret kesintisi yapıldığı ortaya çıktı.

Paylaş

Gençağa KARAFAZLI
Rize

Pazar’daki Çaykur çay fabrikalarındaki üreticilerin hesaplarından Pazarspor’a 50 TL ücret kesintisi yapıldığı ortaya çıktı. Durumun düzeltilmesini isteyen üreticiler aksi halde suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

Pazar Yemişli Köyü Muhtarı Mustafa Balmuk, kesintinin ortaya çıkmasının ardından Çaykur Genel Müdürü ve Pazar Çay Fabrikası müdürüyle yaptığı görüşmeler hakkında açıklama yaptı. Balmuk, sorunun düzeltilmemesi halinde suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.

‘GENEL MÜDÜRÜN HABERİ YOK!’

Pazarspor yönetim kurulunun aldığı kararın ardından Çaykur’un Melyat, Pazar1 ve Kirazlık Çay fabrikalarına göndererek, yardım adıyla üreticilerden 50’şer TL kesilmesini istedi. Melyat ve Pazar1 Çay Fabrikaları bu talebe olumlu yanıt verdi. Ancak üreticilere haber verilmedi.

Konunun ortaya çıkması üzerine haberdar Pazar Yemişli Köyü Muhtarı Mustafa Balmuk, Kirazlık Çay Fabrikası yetkililerini aradığını ve kesintiyi doğruladıkları bilgisini verdi. Bunun üzerine Çaykur Gelen Müdürünü aradığını aktaran Balmuk, gelen müdürden ‘üreticiye sormadan para kesilir mi?’ cevabını aldığını belirtti. Genel müdürün kesintiden haberi olmadığını ve kesinti yapılamayacağını söylediğini aktaran Balmuk, genel müdürün ayrıca konuyla ilgileneceğini söylediğini dile getirdi.

DOSYA ÖNÜNDEYMİŞ

Bu görüşmeden yarım saat sonra Kirazlık Çay Fabrikası müdürünün kendisini aradığını, ‘Ya muhtarım, beni neden genel müdüre şikayet ettin’ dediği bilgisini veren Balmuk açıklamasını şöyle sürdürdü:  “Ben seni şikayet etmedim, ben vatandaşın hakkını aradım. Müdürün zoruna gitti. Dosyanın önümde olduğunu ama imzalamadığını söyledi. ‘Müdürüm, dosya senin önüne geldikten sonra biz bu itirazımızı yapmazsak sen zaten imzalayacaktın’ dedim. Bunu yapmamalarını, savcılığa suç duyurusunda bulanacağımızı, hiçbir üreticiye sorulmadan bu paranın kesilemeyeceğini ifade ettim.”

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAKLAR

Balmuk açıklamasını şöyle sürdürdü: “Pazarspor’u 2. lige düşürdünüz. Takımdan da elinizi çekmiyorsunuz. Sen neye dayanarak bizim paramızı kesiyorsun? Veyahut sen daha önce beyanat verdin; ‘çay üreticisinin parası benim 3 personelin sigorta primine yetmiyor’ diye. Demek ki çay üreticisinin parasıyla her şey olur. Bana sormadan 1 kuruş çay cüzdanımdan para kesemezsin. Şu anda sen suç işledin; savcılığa suç duyurusunda bulunacağız”

18 BİN ÜRETİCİ VAR

Pazar’da, Ziraat Odasının kayıtlarına göre 18 bin üretici olduğu bilgisini veren Balmuk, üreticiye sormadan yapılan kesintinin peşini bırakmayacaklarını vurguladı. Pazarspor’un başarısı için gerekirse bağış yapacaklarını ancak kedilerinden habersiz 1 lira kesilmesini istemediklerini söyleyen Balmuk, “”Pazarspor’umuzu tutarız ama bu yanlışları yapanları da kabul edemeyiz” dedi.

PAZARSPOR’DAN SAVUNMA

Bu arada Pazarspor yetkilileri, çay parası kesintilerinin 15 yıldır var olan bir uygulama olduğunu, kesinti yapılmasına karşı çıkan üreticilerden ise para alınmadığını savundu.

ÖNCEKİ HABER

Prof. Dr. Kurul: Kitapta kâr çok pedagoji yok

SONRAKİ HABER

Dünya işçilerinin sorunları aynı, peki ya çözüm?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...