25 Eylül 2016 15:37

'Süslü kadınlar' Kadıköy'de de pedal çevirdi

Avrupa Hareketlilik Haftası ve Dünya Otomobilsiz Kentler Günü kapsamındaki Süslü Kadınlar Bisiklet Turunda İstanbul'da da kadınlar pedal çevirdi.

Paylaş

Avrupa Hareketlilik Haftası ve Dünya Otomobilsiz Kentler Günü kapsamında Süslü Kadınlar Bisiklet Turu’nu düzenleyen kadınlar, kadınların hayata katılımını ve bisiklet kullanımını artırmak için çağrıda bulundu.

Bugün İstanbul, İzmir, Kocaeli, Ankara, Antalya, Muğla, Adana, Kayseri gibi pek çok ilde 'Süslü Kadınlar Bisiklet Turu' etkinliği vardı. Kadıköy’de bisikletleri ile bir araya gelen kadınlar ’Süslü Kadınlar Bisiklet Turu’ etkinliği kapsamında bisiklet kullanımının yaygınlaştırılması ve egzozsuz bir hava sahasına dikkat çekmek için kent turu attı.

Kadıköy Kabataş İskelesi’nde ‘Süslü Kadınlar Bisiklet Turu’ etkinliği kapsamında toplanan kadınlar, kadınların bisiklet kullanımının yaygınlaştırılması ve egzozsuz bir hava sahasına dikkat çekmek için pedal çevirdi. İskeleden hareket eden kadınlar ilk molayı Yoğurtçu Parkı'nda vererek makyaj yeniledi. Daha sonra Caddebostan'a oradan Bağdat Caddesi'ne geçen kadınlar topuklu ayakkabıları, balonları, kıyafetleri ve çiçeklerle süslemiş bisikletleri ile renkli bir görüntü sergiledi.

'TEKME ATANLARA KARŞI'

Kızı ve arkadaşıyla etkinliğe katılan Yasemin Sunguroğlu, ''kadınların sesini duyuralım. Tekme atanlara karşı ne kadar güçlü olduğumuzu gösterelim diye buradayız'' dedi

'YOLLARDA BİSİKLETLİLERE DE SAYGI İSTİYORUZ'

Grup adına basın açıklamasını okuyan Seçil Öznur Yakan, bisikletinin sadece spor amacıyla kullanan bir araç olmadığını bisikletin aynı zamanda ulaşım aracı olduğunu belirterek şunları söyledi: "Yollar sadece motorlu araçlara ait değildir. Yollarda bisikletlilere de saygı istiyoruz. Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında düzenlenen 'Dünya otomobilsiz kentler gününe’ vurgu yapmak için buradayız. Yollar yalnızca motorlu araçlara ait değildir. Yollarda birçok bisikletli hayatını kaybetti. Bugün süslendik çünkü dikkat çekmek istiyoruz. Kadınız görünür olmak istiyoruz. Ülkemizde görünür olmayan binlerce kadın var. Kadınlar görünür olursa toplum nefes alır."

Etkinliğe  erkekler de bisikletleriyle katılarak destek oldu. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Ürdün'de İslamcıların hedef gösterdiği yazar öldürüldü

SONRAKİ HABER

Beytüşşebap'ta 14 bölge, güvenlik bölgesi ilan edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...