25 Eylül 2016 14:36

Kadıköy'de binler 'Laikliği kazanacağız' dedi

Birleşik Haziran Hareketi, dün saldırı ve gözaltıların yaşandığı Kadıköy'de bir kez daha eylem yaptı ve 'Laikliği kazanacağız' dedi.

Paylaş

Birleşik Haziran Hareketi’nin İstanbul’un Kadıköy ilçesindeki laiklik bildirisi dağıtımına polis saldırısının ardından bugün Kadıköy Rıhtımda basın açıklaması yapıldı ve kitlesel şekilde bildiri dağıtıldı.

Kadıköy İskele Meydanında toplanan binlerce kişi, güvenlik kontrolünün ardından alana girdi. Polis ablukası altındaki açıklamaya HDK, EMEP, Halkevleri’nin de aralarında olduğu çok sayıda siyasi parti ve kurum destek verdi.

Birleşik Haziran Hareketi Türkiye Yürütme Kurulu Üyesi Burak Yücel’in okuduğu açıklamada, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası AKP’nin OHAL ve KHK’lerle toplumun büyük bir kesimini baskı altına aldığı belirtildi.

Yücel, “AKP Saray rejimi kendi menfaatleri için milyonlarca insanımızın hayatımı karartıyor. Bizler bu ülkenin devrimcileri olarak bu karanlık gidişi durdurmak için laikliği kazanalım diyoruz” ifadesini kullandı.

Dün darbedilerek gözaltına alınan 14 Hazirancıya değinen Yücel, “Bugün yeniden buradayız. Dostlarımız, siper yoldaşlarımızla birlikte omuz omuzayız. Dün arkadaşlarımızı işkence ederek gözaltına alanlar onların hizmet ettiği rejimin  rahatsız olduğu laiklik mücadelesini daha da ileri taşıyacağız” diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından kitlesel bildiri dağıtımına geçildi. Binlerce kişi Kadıköy Çarşı'da laiklik bildirisi dağıttı.

Bildiri dağıtımı sırasında “Tecavüzcü Ensar kapatılsın”, “Karanlığa faşizme gericiliğe geçit yok”, “Kahrolsun AKP diktatörlüğü”, “Faşizme karşı omuz omuza” sloganları atıldı. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İstanbul'da gözaltındaki Hazirancılar açlık grevi başlattı

SONRAKİ HABER

Onur Özbizerdik gözaltına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...