25 Eylül 2016 13:25

Büyükşehir güvenlikçileri TİS için bir araya geldi

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan Güvenlik-Sen üyesi emekçiler toplu iş sözleşmesi toplantısında bir araya geldi.

Paylaş

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan DİSK'e bağlı Güvenlik-Sen üyesi emekçiler toplu iş sözleşmesi toplantısında bir araya geldi. Katılımın yoğun olduğu toplantıya Güvenlik-Sen Genel Başkanı Serdar Aslan, Sendika Genel Yönetim Kurulu üyeleri, İç Anadolu Bölge Temsilcisi Faruk Adıgüzel ve Sendika Eğitim Uzmanı Bülent Bulduk da katıldı.

Toplantıda ilk olarak söz alan Genel Başkan Serdar Aslan ilk olarak salondaki emekçileri selamlayarak, yıllardır yürütülen sendikal mücadeleyi toplu iş sözleşmesi ile yeni bir evreye taşıdıklarını belirtti. Serdar Arslan “Esas mücadelemiz şimdi başlamaktadır. Güvenceli çalışma koşullarını ve tüm emekçilere kadrolu çalışma hakkını sağlayana kadar mücadelemiz sürecektir. Yıllardır emeğe ve emekçilere yönelik saldırılar artarak devam ediyor. OHAL döneminde grevlerin yasaklandığı, sendikaların kapatıldığı, bireysel emeklilik sistemi ve varlık fonu adı altında alın terimizi sermayeye peşkeş çeken siyasi iktidar şimdi de kıdem tazminatlarımızı gasp etmek için hazırlık yapıyor, artık bundan sonra bizlere direnmekten ve mücadele etmekten başka bir yol yoktur” dedi. Aslan, konuşmasını direnen tüm emekçilere ve OHAL adı altında görevlerine son verilen eğitim emekçilerine selam göndererek sonlandırdı.

Aslan’ın konuşmasının ardından salondaki emekçiler büyük bir coşku ve sloganlarla mücadele sözü verdi. Ardından emekçilerin kazanımları hakkında bilgi verilen toplantıda, İç Anadolu Bölge Temsilcisi Faruk Adıgüzel ve Sendika Eğitim Uzmanı Bülent Bulduk da birer konuşma gerçekleştirerek yeni dönem sendikal mücadelede de herkese büyük bir sorumluluk düştüğünü ve birlikte mücadele etmenin önemini dile getirdi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Gözaltıları protesto için laiklik bildirisi dağıtıldı

SONRAKİ HABER

Haziran'ın Eskişehir'deki eylemine polis saldırısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...