25 Eylül 2016 12:18

Neşet Ertaş'la plak günlerine veda

Kadıköy Belediyesi’nin bu yıl ikini düzenlediği PlaKadıköy’ | Kadıköy Plak Günleri devam ediyor.

Paylaş

Kadıköy Belediyesi’nin bu yıl ikini düzenlediği PlaKadıköy’ | Kadıköy Plak Günleri devam ediyor. Her köşesinden müzik seslerinin yükseldiği etkinlikte bozkırın tezenesi Neşet Ertaş’da unutulmadı. Usta ozan ölümünün 4. yılında etkinlik alanında hep birlikte söylenecek türküleri ile anılacak.

DJ performansları ile Mete Avunduk ve Bahadır Dilbaz farklı tınıları dinleyicilerle buluşturduğu plak günlerinin ikinci gününde ise “Bir plak gibi gökte dönüyor mavilik” söyleşisi ile Murat Meriç, Güven Erkin Erkal, Murat Beşer (Moderasyon) müzik severler ile buluşacak.

İlk gününde 10 bin kişinin ziyaret ettiği Plak Günleri’nde başta Kadıköy olmak üzere İstanbul’un önemli 21 plakçısı bir araya geldi.

ZEKİ MÜREN’E ÖZEL ANMA

Kadıköy Plak Günleri’nin ilk günü özel anmaya da ev sahipliği yaptı. Müzik dünyasının batmayan güneşi Zeki Müren yaşama gözlerini yumduğu 24 Eylül’de anıldı.

Etkinlikte Zeki Müren’in otomobilinin muadili olan 1966 model Chevrolete Impala klasik otomobil Plak Günleri’ne gelen misafirleri karşıladı. Yüzlerce katılımcı Zeki Müren’in otomobilinin muadiliyle fotoğraf çektirdi. Zeki Müren şarkılarının çalındığı etkinlikte sanatçının hayata gözlerini yumduğu 20:59’da “Elbet bir gün buluşacağız” şarkısı tüm katılımcılar ile birlikte söylendi.
Kadıköy Plak Günleri’nin bugünkü programı şöyle;
14:00 – 16:00 DJ Set | Mete Avuduk – Bahadır Dilbaz
17:00 Muhabbet / “Bir plak gibi gökte dönüyor mavilik”
Murat Meriç, Güven Erkin Erkal, Murat Beşer (Moderasyon)
19.00 Konser
Nil İpek – Cihan Mürtezaoğlu
Taner Öngür
22:00 Seneye Görüşürüz
Yer: Kadıköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi/ Moda
(KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Didim’de ‘Tales’ buluşması

SONRAKİ HABER

Perge ekolü ‘Dansöz Heykeli’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa