25 Eylül 2016 11:52

Velid Muallim: Türkiye topraklarımızı terk etmeli

Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim, BM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada Türkiye'nin Suriye topraklarından çıkması gerektiğini söyledi.

Paylaş

Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim, New York’daki BM Genel Kurulu’na hitaben yaptığı konuşmada Türkiye’nin düzenlediği Fırat Kalkanı Operasyonu’nun Suriye’nin toprak bütünlüğünün ihlali olduğunu söyleyerek acilen Suriye topraklarından çıkılması gerektiğini söyledi. Sputnik’in haberine göre, Mualllim, Şam’ın Cenevre’de imzalanan ateşkes anlaşması ve barış görüşmelerine bağlılığını yineleyerek BM gözetiminde tüm yükümlülüklere uyulacağını bir kez daha taahhüt etti. 

‘TÜRKİYE’NİN VARLIĞIN KINIYORUZ’

BM Genel Kurulu’na seslenen Muallim, Türkiye’nin Suriye’deki askeri varlığını güçlü bir dille kınadıklarını ve Suriye’nin toprak egemenliğini ihlal ettiğini vurguladı. Muallim, Türkiye’nin askeri varlığını hemen çekmesi gerektiğini altını çizdi. Muallim, Katar, Suudi Arabistan ve Türkiye’yi teröre destek veren ülkeler arasında gösterdi.  Muallim ayrıca ABD’nin başını çektiği uluslararası koalisyonun Deyrezor’daki Suriye ordusu askerlerini vurmasının da ABD ile IŞİD arasıdaki gizli bir işbirliğinin göstergelerinden biri olduğunu iddia etti. ABD’nin düzenlediği bu hava saldırısını en güçlü şekilde lanetlediklerini belirten Muallim, bu saldırının arkasında ABD’nin kasıtlı gayretinin bulunduğunu, söyledi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Corbyn yeniden lider: Tartışmalar bitecek mi?

SONRAKİ HABER

DNR’de sıra dışı bir önseçim hazırlığı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...