25 Eylül 2016 11:44

Hayat kurtarmaya giden sağlıkçı canından oldu

Kaza yerine gelen ve yaralılar için ambulanstan sedye çıkartan sağlık görevlisi Nevzat Eke de, yolcu otobüsünün çarpması sonucu yaşamını yitirdi.

Paylaş

Aksaray'da kontrolden çıkan otomobilin takla atması sonucu 1 kişi öldü, 2 kişi de yaralandı. Kaza yerine gelen ve yaralıları taşımak için ambulanstan sedye çıkartan sağlık görevlisi Nevzat Eke de, yolcu otobüsünün çarpması sonucu yaşamını yitirdi. 

Kaza, dün saat 08.00 sıralarında Aksaray- Konya karayolunun 44’üncü kilometresinde meydana geldi. 22 yaşındaki Mustafa  Yıldız yönetimindeki otomobil, şarampole çıkarak takla attı. Kazada, otomobil sürücüsü Mustafa Yıldız ve yanında bulunan 22 yaşındaki Zekeriye Turan yaralandı, 26 yaşındaki Muhammet Çoban da olay yerinde öldü.

SEDYE ALMAK İSTERKEN

Kaza yerine kısa sürede gelen sağlık görevlileri, ambulansı yolun karşısındaki emniyet şeridine park etti. Sağlık görevlilerinden biri yaralılara müdahale ederken, sağlık görevlisi 35 yaşındaki Nevzat Eke de, yaralıları taşımak için park halindeki ambulanstan sedye çıkartmak istedi. Bu sırada 33 yaşındaki  Sedat Ali Can yönetimindeki otobüs, Eke ile park halindeki ambulansa arkadan çarptı. Ambulans da çarpmanın şiddetiyle kazayı görüp yolun kenarında duran 35 yaşındaki Kemal Şanlı yönetimindeki TIR’a çarptı. Kazada ambulans hurda yığınına dönerken, yaralıların yaşamlarını kurtarmak için koşuşturan sağlık görevlisi Eke, mesai arkadaşlarını tüm müdahalesine rağmen kaza yerinde öldü. İki kazada yaralanan 5 kişi, başka ambulanslarla Aksaray Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. (Aksaray/DHA)

ÖNCEKİ HABER

CHP’den Bağdat Caddesi için önerge 

SONRAKİ HABER

Corbyn yeniden lider: Tartışmalar bitecek mi?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...