25 Eylül 2016 11:35

İsveç’te Cumartesi Anneleri ile dayanışma eylemi

Galatasaray Lisesi önünde 600’üncü kez bir araya gelen Cumartesi Anneleri’ne destek vermek için İsveç’in iki yerleşim biriminde eylemler yapıldı.

Paylaş

Murat KUSEYRİ
Stockholm

Gözaltında kaybedilen yakınlarının akıbetini sormak için Galatasaray Lisesi önünde 600’üncü kez bir araya gelen Cumartesi Anneleri’ne destek vermek için İsveç’in iki yerleşim biriminde eylemler yapıldı. Cumartesi Anneleri’yle Dayanışma Komitesi’nin Stockholm’de, Sara Kürt Kadın Birliği’nin Mersta’da gerçekleştirdiği eylemde konuşan siyasiler ve insan hakları savunucuları, yakınlarının akıbetlerini öğrenmek için zor koşullarda mücadele eden Cumartesi Anneleri ile dayanışmanın önemine değindi. 

Sol Parti eski Avrupa Parlamenteri Marianne Erikson, Stockholm’un Vatandaş Meydanı’nda düzenlenen eylemde dünyanın pek çok yerinde olduğu gibi Türkiye’de de kayıpların sorumlusunun ülkeyi yönetenler olduğunu söyledi.

“Cumartesi Anneleri’nin onurlu mücadelelerinin yanındayız. Burada İsveç Dışişleri’yle ilişkiye geçeceğiz. Kayıpların bulunması için sürdürdüğümüz mücadeleden asla taviz vermeyeceğiz” diyen Eriksson, kayıpların akıbetlerini soranların hiçbir zaman umutsuzluğa kapılmamaları gerektiğini ifade etti.

Kayıpların resimlerinin taşındığı gösteride, Barış İçin Sanatçılar Başkanı Stina Beng İsveçce, Aslı Yalçınoğlu ise Kürtçe şarkılar söyledi. Tiyatro Sanatçısı Serpil İnanç şiirler okudu.

ÖNCEKİ HABER

Tanrıkulu gözaltında kayıpları Meclis gündemine getirdi

SONRAKİ HABER

Tarımda üretim alanlarının sonuna gelindi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...