25 Eylül 2016 11:18

ABD askeri personelinin Türkiye’de görev süreleri kısaldı

ABD Savunma Bakanlığı bölgede devam eden güvenlik kaygıları nedeniyle personelinin Türkiye’deki görev süresinin bir yılla sınırlandırdı.

Paylaş

ABD Savunma Bakanlığı’nın (Pentagon) bölgede devam eden güvenlik kaygıları nedeniyle personelinin Türkiye’deki görev süresinin bir yılla sınırlandırma kararını verdiği bildiriliyor.

ABD ordusuna ilişkin haber ve analizleriyle tanınan Stars and Stripes gazetesi, Kaıserslautern, Almanya mahreçli haberinde “Asker ve sivil personelin aileleri görünürdeki gelecekte Türkiye’ye dönmeyecek çünkü Avrupa’daki Hava Kuvvetleri subayları,  Pentagon’un oradaki daimi görevlerin statüleri bir yıl olarak değiştirmeye karar verdiğini söylediler” diye yazdı.

ABD Avruha Hava Kuvvetleri Sözcüsü  Yüzbaşı Robert Howard, kararın geçen Çarşamba günü alındığını ve aynı gün yürürlüğe girdiğini söylediğini belirten gazete, “Karar, ABD Avrupa Komutanlığı altındaki, Türkiye’deki tüm Savunma Bakanlığı personelini kapsıyor. Dışişleri Bakanlığı personelini etkilemedi” dedi.

Howard, açıklamasında söz konusu kararın “Başta İslam Devleti örgütüne bağlı veya ondan ilham alan militanların terör saldırıları riski başta olmak üzere bölgedeki devam eden güvenlik kaygılarına bir yanıt olarak alındı” sözlerini de kullandı.

Açıklamada kararın, Savunma Bakanlığı personeline ve ailelerine yönelik riskleri azaltırken “ABD silahlı kuvvetlerinin savaşma gücünün ve misyonunuzun Türkiye’deki destek operasyonlarının etkinliğini sağlamayı da amaçlıyor” diye eklendi. (ANKA)
 

ÖNCEKİ HABER

CHP’li Gürer: Taşeron sorununu kökten çözülmeli

SONRAKİ HABER

Tanrıkulu gözaltında kayıpları Meclis gündemine getirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...