25 Eylül 2016 08:06

Şırnak’ta öğretmenler 3-6 ay arası köylerde görevlendirildi

Daha önce Milli Eğitim Müdürlüğünün mesajla 15 Ekimde okulların açılacağı belirtilirken dün onlarca öğretmen çevre köylerde görevlendirildi.

Paylaş

Aylardır sokağa çıkma  yasağın devam ettiği kent merkezinde daha önce Milli Eğitim Müdürlüğünün okul idarelerine  attıkları mesajda 15 Ekimde okulların açılacağı belirtilirken dün onlarca öğretmen çevre köylerde görevlendirildi.

‘VALİ 15 EKİMDE YASAK KALKACAK DEMİŞTİ’

Konu hakkında gazetemize bilgi veren Eğitim-Sen Şırnak Şube Başkanı Serhat Uğur daha önce Şırnak valisinin kent merkezinde vatandaşların bulunduğu bir mahallede sözlü olarak yasağın 15 ekimde kaldıracaklarını söylediğini ifade ederek  özellikle Şırnak’ın çevresinde çadırlarda kalan vatandaşların 15 ekimde yasağın kalkmasıyla Şırnak’a dönme hazırlığı yaptıklarını belirti.

270 ÖĞRETMEN KÖYLERDE GÖREVLENDİRİLDİ 

Dün Şırnak merkezde görevli 270 öğretmenin üç ve altı ay süreyle  çevre köylere görevlendirildiğini öğrendiklerini söyleyen Uğur, bunun Şırnak’taki yasağın yakın sürede kaldırılmayacağı ve  halkın mağduriyetin git gide artacağı anlamına geldiğini vurguladı. Görevlendirmeler  Şırnak’ta yasağın en az 3 ay daha devam edeceği anlamana geldiğini ifade eden Uğur çadırlarda kalan halkın kış aylarında mağdur olacağını söyledi. Yapılan görevlendirmelerle Şırnak’a okullar açılmayacak olmasından kaynaklı öğretmenlerin köylerde değerlendirilmek istendiğini söyleyen Uğur asıl verilmek istenenin Şırnak’ta yasağın en az üç ay daha devam edeceği mesajı olduğunu belirtti.

13 Martta sokağa çıkma yasağın ilan edildiği Şırnak il merkezinde operasyonların yasağın yüzüncü gününde dönemin İçişleri Bakanı Efkan Ala tarafından bittiğinin açıklamasına rağmen altı aydır yasak devam ediyor. Halkın büyük bir çoğunluğun şehri terk ettiği Şırnak’ta yıkım da devam ediyor. Binlerce Şırnaklı şehrin çevresinde kurdukları çadırlarda yaşam mücadelesi veriyor.  Şırnak valisi daha önce yasağın 15 ekimde yurttaşlara kalkacağını söylerken  il milli eğitim müdürlüğü ise okul idarecilerine 15 ekim de okulların açılacağı mesajını atmıştı. (Şırnak/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

HDP heyeti Mesut Barzani ile yeniden biraraya geldi

SONRAKİ HABER

IŞİD'in canlı bomba saldırısında ölü sayısı 57'ye çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...