25 Eylül 2016 07:50

DBP'liler kayyımları AYM'ye taşıyor

DBP'li belediyelere atanan kayyımlar, yarın AYM'ye taşınacak. İç hukuk yollarının tüketilmesi halinde kayyımlara ilişkin AİHM'e başvuruda bulunacak.

Paylaş

DBP'li yöneticiler, HDP'li vekiller ve belediye çalışanları, Anayasa Mahkemesi'ne yarın bireysel başvuru yapacak. İç hukuk yollarının denenmesinin ardından başvurular AİHM'e taşınacak. Yarın yapılacak başvurulara ilişkin bilgi veren DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, kayyım atamalarını tanımadıklarını ve ilk günden itibaren yapılanı siyasi darbe olarak değerlendirdiklerini belirtti. Tuncel, "Kayyum darbesine karşı yerellerde seçme ve seçilme hakkının gaspına karşı seçilmişler ve seçmenler tarafından ilgili mercilere başvuru yapılacaktır. Hukuksuzluğa karşı hukuk için mücadele edeceğiz" dedi.

'PAZARTESİ GÜNÜ BİREYSEL İTİRAZ BAŞVURUSU YAPACAĞIZ'

Tuncel, hukuksuzluklara karşı DBP Hukuk Komisyonu'nun itiraz dilekçelerini hazırladığını ve Pazartesi günü başvuru yapacaklarını kaydetti. Kayyım atanan belediye eşbaşkanlarının ve meclis üyelerinin de bireysel itiraz edeceklerini ifade eden Tuncel, “Darbeye maruz kalan eşbaşkanları ve meclis üyeleri de hukuk mücadelesi yürütecek” dedi. Danıştay alanında hukuksal bir mücadelenin yürütülüp yürütülmeyeceği noktasında da çalışmalarının olduğunu ifade eden Tuncel, ilerleyen süreç içerisinde mücadelelerinin devam edeceğini belirtti. (DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Kayyım atamalarına karşı AİHM’e bireysel başvuru yapılabilir

SONRAKİ HABER

Diyarbakır'da 10 öğretmen daha gözaltına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...