24 Eylül 2016 14:04

PAME'den Türkiye’deki MSC-MEDLOG işçisiyle dayanışma eylemi

Yunanistan'da PAME üyesi emekçiler, Türkiye’de işten atılan MSC-MEDLOG işçileriyle dayanışma eylemi yaptı.

Paylaş

Yunanistan Mücadeleci İşçiler Cephesi (PAME) üyeleri, Pire Emek Merkezi Temsilcileri ile deniz ve deniz taşımacılığı işçilerinin sendikaları, Türkiye’deki MSC-MEDLOG işçileriyle dayanışma için Pire’de dayanışma eylemi gerçekleştirdiler.
 
Türkiye’deki MEDLOG şirketinin de üst kuruluşu olan çok uluslu Mediterranean Shipping Company'nin (MSC) Pire Limanı’ndaki merkezine giden Yunan emekçiler, Türkiye’deki şirket tarafından gerçekleştirilen işten atmaları ve sendikal faaliyetlere yönelik saldırıları protesto ettiler.
MSC-MEDLOG, geçtiğimiz haftalarda işçilerin, Dünya Sendikalar Federasyonu’na bağlı Nakliyat-İş’e üye olmalarını engellemek için 130 işçiyi işten çıkarmıştı. Ayrıca, Türkiye’deki başarısız darbe girişimi sonrasında ilan edilen OHAL’i bahane göstererek sendikanın faaliyetlerinin engellenmesini istemişti.
 
MSC’ye giden örgüt temsilcileri, şirketi protesto ettiler ve bu çokuluslu şirketin baş vurduğu yöntemleri kınadılar. Ayrıca Yunanistan’daki MSC çalışanlarını, Türkiye’deki meslektaşlarının koşulları konusunda bilgilendirdiler. Protesto eyleminin sonunda örgüt temsilcileri, Türkiye’deki mücadeleye yönelik desteklerini ve dayanışmalarını ifade etmek için şirketin önünde pankart açtılar.
 

ÖNCEKİ HABER

Diyarbakır'da yürüyen öğretmenler gözaltına alındı

SONRAKİ HABER

Bildiri dağıtan HAZİRAN üyeleri darbedildi, gözaltına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...