24 Eylül 2016 11:11

Kılıçdaroğlu’dan OHAL tepkisi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, darbe girişiminden sonra ilan edilen OHAL kapsamında çıkarılan KHK’leri eleştirdi.

Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, darbe girişiminden sonra ilan edilen OHAL kapsamında çıkarılan KHK’leri eleştirdi.  
Partisinin Maraş’ta düzenlenen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katılan Kılıçdaroğlu buradaki konuşmasında darbe girişimi sonrası yaşanan mağduriyetlere değinerek, “Kimin evlerinden ayakkabı kutularında paralar çıktı. ‘Benim yolsuzluğumu ortaya çıkardınız’ diye intikam alıyorsunuz” dedi. Kılıçdaroğlu, “Bu memleketi istedikleri gibi yönetemezler. Öç alma duygusuyla, kinle yönetemezsiniz. 81 il başkanına talimat veriyorum, bütün mazlumlara sahip çıkacaksınız” diye konuştu.

İSTİKRAR OLSAYDI DARBE OLUR MUYDU?

Kılıçdaroğlu şöyle konuştu: 14 yılın sonunda darbe girişimiyle karşı karşıya kaldık. 240 tane demokrasi şehidimiz var. 240 şehidimizin sorumlusu kim? Memleketi darbe noktasına kim taşıdı? Niye darbe Fransa’da, ABD olmuyor da biz de oluyor. Barış ve huzuru getirmezseniz darbeye hep aralık bırakmış olursunuz. Türkiye ne yazık ki 14 yılda darbe noktasına geldi.
Madem istikrar vardı memlekette, bu darbe niye geldi?... OHAL getirdiler sonra. OHAL dolayısıyla faturayı kim ödedi? Bu soru can alıcı bir sorudur. Söylüyorum, öğretmenler ödedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Şırnak'ta çatışma: 1 köy korucusu yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

Demirtaş, Federal Kürdistan’daki temaslarını sürdürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...