24 Eylül 2016 00:52

Akit sadece Evrensel’i değil tüm işçileri hedef almıştır

Kocaeli'den bir Ford Otosan işçisinin Evrensel'le dayanışmak için yazdığı mektup

Paylaş

Bir Ford Otosan işçisi
Kocaeli

Akit gazetesi ve bazı yazarlar Evrensel gazetesini hedef alıp susturmaya çalışmakta. Neden? Çünkü onlarda iyi biliyorlar Evrensel gazetesi ve yazarlarını parayla satın alamayacaklarını, Evrensel’in kalemleri satılık değil.

Evrensel ezilenden, işçiden ve emekten yana. Sermayenin, paranın yanında değil.

Hani bir laf vardır ‘Dinime küfreden Müslüman olsa.’ Akit de geçmişte yaşamamış mıdır bu süreci? Vakit’lik ten Akit’liğe geçmemiş midir? Şimdi kalkmış Evrensel’in kapatılmasına kına yakacak kadar pervasız duruma gelmiş. Ayıp!

Geçmişe bir bakalım; bu ülkede haksızlık karşısında duran, yanlışı yazan kaç gazeteci öldürüldü. Uğur Mumcu, Çetin Emeç... Liste gitgide uzuyor öyle değil mi?

Ya siz hiç gördünüz veya duydunuz mu, iktidar yalakalığı yapan ya da Akit zihniyetindeki bir yazarın öldürüldüğünü ya da tutuklandığını?

Akit gazetesinin Atatürk, cumhuriyet ve devrimlerine direkt veya dolaylı olarak sayfalarında saldırdığını hepimiz biliyoruz.

Şimdi sen kalk Evrensel gazetesine terör yandaşı de. Asıl terörist kim?

Terör destekçisi kim?

Evrensel gazetesine yapılan bu karalama çalışması biz işçilerin sermaye karşısında sesinin kısılması anlamı da taşımaktadır. Akit sadece Evrensel gazetesini hedef almamış, biz isçi, emekçi ve çalışanı hedefine oturtmuştur. Akit gazetesine göre anlaşılan hakkını aramak suç veya terör unsuru. Önümüzdeki 2017 sözleşmesi öncesi bu davranışın işçi kesiminin taleplerinin duyulmasını engellemek veyahut onları satanları tatmin edecek duruma düşürmekten öte bir şey değildir. Biz işçiler olarak Akit gazetesini kınıyoruz.

ÖNCEKİ HABER

Donbass’ta yerel seçimlere doğru

SONRAKİ HABER

Deneme, ölme, bağımlı olma, özgür ol!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...