23 Eylül 2016 16:34

AKP'li Turan: CHP fabrika yani FETÖ ayarlarına dönüyor 

AKP Grup Başkanvekili Turan KHK'lerin AYM'ye gönderilmesiyle ilgili 'CHP abrika ayarlarına bir diğer ifadeyle FETÖ ayarlarına dönmeye başladı' dedi.

Paylaş

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, CHP’nin OHAL döneminde çıkarılan kanun hükmünde kararnameleri Anayasa Mahkemesine götürmesine ilişkin, “Son dönemde Sayın Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları, bugün de CHP’nin kanun hükmünde kararnamelerin iptali için Anayasa Mahkemesine başvurma süreci bizi endişeye sevk etti. Adeta 90 yıllık Mustafa Kemal’in partisinin tekrar fabrika ayarlarına bir diğer ifadeyle FETÖ ayarlarına dönmeye başladığını üzülerek görüyoruz” dedi.

‘FETÖ AYARLARINA DÖNMEYE BAŞLADIĞINI ÜZÜLEREK GÖRÜYORUZ’

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, TBMM’de basın mensuplarının sorularını yanıtladı. CHP’nin OHAL döneminde çıkarılan kanun hükmünde kararnameleri Anayasa Mahkemesine götürmesine ilişkin soruya Turan, şu yanıtı verdi:

“Olağanüstü halden sonra biliyorsunuz değişik kanun hükmünde kararnameler yayınlandı. Fakat son dönemde Sayın Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları, bugün de CHP’nin kanun hükmünde kararnamelerin iptali için Anayasa Mahkemesine başvurma süreci bizi bir endişeye sevk etti. Adeta 90 yıllık Mustafa Kemal’in partisinin tekrar fabrika ayarlarına bir diğer ifadeyle FETÖ ayarlarına dönmeye başladığını üzülerek görüyoruz.

‘CHP FETÖ İLE İLGİLİ MÜCADELEMİZDE BİZİ YALNIZ BIRAKMAYA BAŞLADI’

17 Aralık’tan sonra yasal hiçbir dayanağı olmadığı halde tapeleri yayınlayan, grup toplantılarında Zekariya Öz’ün iddialarını ortaya koyan ve 90 yıllık tarihine adeta ihanet eden CHP’nin bugün geldiği yerde tekrar kanun hükmündeki kararnameleri iptali başvurusu, Sayın Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları süreci gösterdi ki CHP, FETÖ ile ilgili mücadelemizde bizi yalnız bırakmaya başladı.

‘BU BAŞVURUYU REDDEDECEĞİNDEN EMİNİM, BUNDAN EMİN OLMAK İSTİYORUM’

Eğer samimi iseler dün bildiğiniz gibi kanun hükmünde kararnamelerin de gündemiyle bir araya geldi Sayın Genel Başkanımız Başbakanımızla, Sayın Kılıçdaroğlu orada bunlar değerlendirilebilirdi. Ama Anayasanın 148. Maddesi açık iken yani olağanüstü hal dönemlerindeki kanun hükmündeki kararnamelerin iptali için Anayasa Mahkemesine gidilemez hükmü olmasına rağmen başvurulması aslında psikolojik bir adımdır diye düşünüyorum. Yoksa ben Anayasa Mahkemesinin bu konuda değerlendirme yaptığında zaten 148. Maddenin açık olmasından dolayı bu başvuruyu reddedeceğinden eminim, bundan emin olmak istiyorum. Çünkü madde açık. Fakat bir daha söylüyorum, maddenin ne olacağı, kararın ne olacağından öte Türkiye’nin ana muhalefet partisinin FETÖ ile ilgili mücadelemizde konuyu farklı bir mecraya çekmesi Anayasa Mahkemesine götürmesi, terörle arasına mesafe koymama görüntüsü vermesi bizi üzen taraftır. Yoksa biz geri adım atmayacağız. Mücadelemize çok net ve olumlu olarak devam edeceğiz. Hatamız, yanlışımız varsa zaten bununla ilgili yetkililerimiz açıklama yaptılar, komisyonlar kurarak bu hataların yanlış atılmalar varsa bunların revizesi için adımlar atacağız.

CHP’nin yani ana muhalefetin yani iktidara en yakın diğer partinin bu konuyla ilgili farklı bir izlenim vermesi en büyük endişemiz ve şansızlığımız. İsterdik ki hükümetin yanında dursun, isterdik ki devletin yanında dursun ve isterdik ki hatamızı zaten sık sık bir araya gelinen toplantılarda dile getirsin.

O yüzden ben diğer muhalefet partilerine çağrı yapıyorum, anayasanın verdiği yetkilerin nasıl olduğu başka bir tartışma konusu, toplumun bize verdiği görevler var, bu görevlerin gereği olarak terörle mücadelemizde asla gri çizgilere yer vermeyelim. Kim karşı kim değil, bunu net ortaya koyalım.

90 yıllık Mustafa Kemal’in partisine de devletin yanında, milletin yanında net olarak durmak yakışır diye düşünüyorum.”

‘1990 YILINDAKİ DÜZENLEMELER BAMBAŞKA KONULAR İÇİN YAPILAN DÜZENLEMELERDİR’

 “CHP’nin bir eleştirisi var, OHAL sınırlarının aşıldığı ifade ediliyor, AYM’nin de 1990 yılında bununla ilgili iki karar aldığı ifade ediliyor, ne diyorsunuz?” sorusuna Turan, “Şimdiye kadar çıkan tüm KHK’lar sadece FETÖ ile ilgili yani olağanüstü hal ile ilgili çıkan KHK’lardır. Bahsettiğiniz 1990 yılındaki düzenlemeler bambaşka konular için yapılan düzenlemelerdir” yanıtını verdi.

“Anayasa Mahkemesinin reddedeceğini mi düşünüyorsunuz?” sorusuna da Turan, “Ümit ediyorum” karşılığını verdi.

‘MİNİ ANAYASA PAKETİ’

Mini anayasa paketi için oluşturulan komisyona yönelik soruya da Turan, “Zaman kaybı ihtimali artık masada olduğundan dolayı istiyoruz ki bir an önce bu adımlar atılsın ve toplumun beklentileri karşılansın” yanıtını verdi.

“Yenikapı ruhu sona erdi mi?” sorusuna da Turan, “Bu Yenikapı ruhuna layık olmayan partiler olabilir, bu ruha layık adım atan partiler olabilir. Eğer bazı partiler bu konuda farklı adımlar atsalar bile toplum vicdanında o Yenikapı ruhu devam edecek diye düşünüyorum” dedi. (ANKA)
 

ÖNCEKİ HABER

Menemen'de orman yangını

SONRAKİ HABER

Eğitim Sen İzmir : Tüm güçlükleri aşacağız ve kazanacağız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa