23 Eylül 2016 14:52

Dışişleri’nden ABD Kongresi’ne tepki

Dışişleri Bakanlığı, ABD Kongresi'nde kabul edilen ‘Terörizmin Sponsorlarına Karşı Adalet Yasası’nın kaygı verici olduğunu belirtti.

Paylaş

Dışişleri Bakanlığı, ABD Kongresi'nde kabul edilen ‘Terörizmin Sponsorlarına Karşı Adalet Yasası’nın kaygı verici olduğunu belirterek, “Bu yasa tasarısı hukuka aykırı olmasının yanı sıra terörle mücadelede uluslararası işbirliğine zarar verecek sakat bir yaklaşımın ürünüdür. Türkiye, terör mağdurlarının yanında olmayı sürdürmekte ve kaynağı ve türü ne olursa olsun terörle çifte standart ve ayrım olmaksızın mücadele edilmesi gereğini kuvvetle savunagelmektedir” açıklamasında bulundu.

Dışişleri Bakanlığı'nın ABD Kongresi’nde kabul edilen 'Terörizmin Sponsorlarına Karşı Adalet Yasası’ hakkında yazılı açıklaması şöyle: “ABD Kongresinde kabul edilmiş bulunan 'Terörizme Destek Verenlere Karşı Adalet yasa tasarısı kaygı vericidir. Türkiye, bu yasa tasarısının uluslararası hukuk ve özellikle Devletlerin egemenliği ve eşitliği başta olmak üzere BM Şartında yer alan ilkelere uygun olmadığı inancındadır. Bu yasa tasarısı hukuka aykırı olmasının yanı sıra terörle mücadelede uluslararası işbirliğine zarar verecek sakat bir yaklaşımın ürünüdür.” açıklaması yaptı.

ÖNCEKİ HABER

Müezzinoğlu yeni ihraçların işaretini verdi

SONRAKİ HABER

HSYK: İhraçları ancak KHK’yle yapabildik

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...