23 Eylül 2016 14:41

Gemlik Gübre grevi: Sesimizi daha çok duyurmalıyız

Bursa’nın Gemlik ilçesinde bulunan Gemlik Gübre’de grev birinci ayını geride bıraktı.

Paylaş

Uğur ÖKDEMİR
Bursa

Bursa’nın Gemlik ilçesinde bulunan Gemlik Gübre’de grev birinci ayını geride bıraktı. Patronun grevi fırsat bilerek fabrikada bakım yaptığını söyleyen Petrol-İş Sendikası üyesi işçiler, fabrika kapısında nöbet tutmanın yetmediğini, grevin kazanımla sonuçlanması için daha fazla mücadele etmek gerektiğini söyledi. 

İŞÇİSİ OLMADAN FABRİKA OLMAZ

Grevin bir ayı doldurduğunu söyleyen bir işçi; “Biz burada gece gündüz nöbet tutuyoruz. Ama artık bunun dışında bir şeyler de yapmalıyız. Sadece fabrika önünde nöbet tutmakla olmayacak sesimizi daha çok duyurmalıyız. Destek ziyaretleri oluyor bu bize güç ve moral veriyor fakat bu grevi başta Bursa kamuoyu olmak üzere herkesin duyması için bir şeyler yapmalıyız. Patron zaten fabrikada grev yokmuş havasında çünkü grevi fırsata çevirerek fabrikada bakım yapıyor” dedi. Bir  başka işçi ise şunları söyledi: “Önümüz kış şartlar daha da zorlaşacak. Okullar da açıldı çocukların ihtiyaçları dolayısıyla arttı. Faturalar da bir o kadar artacak ama biz çalışmıyor grevdeyiz. Gübre satışları tekrar başlamalı ki patron grevin olduğunun farkına varsın ve işçisinin taleplerine kulak versin artık. Bu fabrika işçisi olmadan fabrika olmaz.” 

ÖZELLEŞTİRME FARKLI ANLATILDI

Grevin birinci ayında Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat, Türk-İş Bölge Temsilcisi Sabri Özdemir ve Türk-İş’e bağlı sendikaların yöneticileri destek ziyaretinde bulundu. Burada konuşan Nazmi Irgat, “Burası kamuya ait bir işyeriydi ve özelleştirildi. Özelleştirme yapılırken çok farklı anlatıldı. İşletmenin büyüyeceği istihdamın artacağı şekilde yorumladılar. Fakat geldiğimiz noktada bunun böyle olmadığını birlikte yaşayarak gördük. Bu ülkenin kaynaklarıyla inşa edilmiş ve stratejik bir sektör burası. Şimdi alışılmamış bir şey vardı bugüne kadar burada. Grevi yasaklanan bir işyeriydi fakat son yıllarda gerçek anlaşıldı ve bu iş kolunun da grev kapsamında olacağı kararı verildi. Biz tüm hukuki süreci tamamladık. Fakat işçi arkadaşlarımız mağdur edildi. Bu işyerinin asıl sahibi sizlersiniz. uzlaşma sağlanmadığı için greve çıktık ve sonuna kadar da gideceğiz. Bu haklı mücadelenizde yalnız değilsiniz” diye konuştu. 

ÖNCEKİ HABER

Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'den döndü

SONRAKİ HABER

ŞPO: İtirazlarımız dinlenseydi arsalar heba olmazdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...