23 Eylül 2016 14:31

Bakan Müezzinoğlu'dan emekliye promosyon açıklaması

AKP hükümetleri döneminde emeklilerin promosyon sorununun çözüleceğine dair verilen sözler unutuldu.

Paylaş

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, emeklilerin maaş aldığı bankalardan promosyon alınmasına yönelik hükümet olarak taahhütlerinin olmadığını söyledi. Şu an İçişleri Bakanı olan Süleyman Soylu 26 Ağustos’ta henüz çalışma bakanıyken “Emeklilere promosyon konusunda çalışmamızı tamamladık. Tam gündeme getireceğimiz zaman hükümet değişti. Tüm bankalarla ve PTT dahil tüm kurumlarla görüştük. Üç aşağı beş yukarı her şey belli. Hedefimiz iki bayram arasında bu işi bitirmekti ama beceremedik”  demişti. Müezzinoğlu, çeşitli programlara katılmak üzere kara yoluyla Tekirdağ’a geldi. Programın ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Müezzinoğlu, emeklilere maaş aldıkları bankalardan promosyon verilmesine yönelik tartışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu. Hükümet olarak böyle bir taahhütlerinin bulunmadığını kaydeden Bakan Müezzinoğlu şunları kaydetti: “Ne Bakan olarak ne hükümet olarak bizim emeklilerimize promosyon adı altında herhangi bir ödenek ya da para verme şansımız yok. Yetkimiz yok, böyle bir taahhüdümüz de yok. Emeklilere promosyon emekli maaşlarını bankada 1.5 gün ortalama kalması karşılığında hükümetimiz adına ‘Biz bankalardan ne kopartabiliriz’ diye onlara aracılık yapıyoruz. yoksa bu anlamda bizim hükümetimizin, maliyenin her hangi bir bütçesinden ‘promosyon’ diye bir ödenek ve ya durum söz konusu değildir.”

Bankalar ile emekliler arasında aracılık yaptıklarını belirten Müezzinoğlu, “Biz de diyoruz ki bu kadar güçlü bir müşteri potansiyelimiz var, bunların milyarla ifade edilen bir parası var, bu parasını bu komisyonunun üzerine bir hak daha temin etmeliyiz. Hadise budur” dedi.

TEPKİ GECİKMEDİ

Müezzinoğlu’ya CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş tepki gösterdi. Önceki dönem Çalışma Bakanı Süleyman Soylu’nun sözlerini hatırlatan Yarkadaş, “Anlaşılan Sayın Müezzinoğlu çalışma bakanı olduktan sonra hükümetin verdiği bütün sözleri unutmuş. Devlette devamlılık esastır. Müezzinoğlu emeklilere promosyon verilmesine ilişkin bankalarla yapılan görüşmelerde bir noktaya gelindiğini ve bundan sonra ise Başbakan Binali Yıldırım’ın bankalara vereceği talimatı beklediklerini söylemiş. Bugün ise Tekirdağ’da konuşmuş ve ‘Ne bakan olarak ne hükümet olarak bizim emeklilerimize promosyon adı altında herhangi bir ödenek ya da para verme şansımız yok. Yetkimiz yok, böyle bir taahhüdümüz yok’ demiş. Hangi sözüne inanacağız” ifadelerinde bulundu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Yrd. Doç. Senem Doyduk gözaltına alındı

SONRAKİ HABER

Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'den döndü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...