16 Mayıs 2012 13:34

‘HES Cumhuriyeti’nde çocuk işçi cinayeti

Giresun’da 4 işçinin öldüğü HES inşaatının mahkeme kararına rağmen kaçak çalıştırıldığı ortaya çıktı. İş yasalarının da hiçe sayıldığı inşaatta iş cinayetine kurban gidenler arasında 16 yaşındaki Eren Erdem de vardı.Giresun’un Dereli ilçesi Kızıltaş köyünde Suta isimli HES 

‘HES Cumhuriyeti’nde çocuk işçi cinayeti
Paylaş

Giresun’un Dereli ilçesi Kızıltaş köyünde Suta isimli HES  inşaatında göçük meydana geldi.
4 işçi hayatını kaybetti. Bir işçi de ağır yaralandı. Ölen işçilerden birinin sigortasız çalıştırılan 16 yaşında bir çocuk olduğu ortaya çıktı.

Köylüler, göçük meydana gelen santral inşaatı ile ilgili olarak daha önce Ordu İdare Mahkemesinin “Yürütmeyi durdurma kararı” verdiği, buna rağmen inşaatın devam ettiğine dikkat çekti. Davanın halen devam ettiği ve şu an Danıştayda olduğu öğrenildi.

HALK İSYAN ETTİ

Göçük altında kalarak yaşamını kaybeden işçilerin Kerem Erdem (40), Eren Erdem (16), Kenan Özdemir (40) ve Mustafa Yiğit (22) olduğu, yaralı Zafer Kırlak’ın ise ağır yaralandığı ve hastanede tedavi altına alındığı belirtildi. Olay üzerine bölge halkı toplanarak HES’çi firmaya tepki gösterdi. HES nedeniyle arazilerinin zorla istimlak edildiğini, köy yolunun tahrip edildiğini söyleyen köylüler “Ölen gençlerimizi kim nasıl geri getirecek?​” diye isyan etti.

‘HES KARŞITLARI VATAN HAİNİ’

Öte yandan HES’çi şirket Suta İnşaat ve Mühendislik Şirketinin, (SUTA) Ankara Sanayi Odasına kayıtlı olduğu öğrenildi. SUTA’nın üyesi olduğu İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) Yönetim Kurulu Başkanı, “HES karşıtları vatan hainidir” sözleriyle tanınıyor. 30 Kasım 2011 tarihli Cumhuriyet gazetesine açıklama yapan İNTES Başkanı Şükrü Koçoğlu, “Çevreci diye ortaya çıkan kuruluşlar, sivil toplum örgütleri ve kişiler, aslında yabancı ülkeler tarafından fonlanıyor. Bu kişilerin emeli, bizim enerji yatırımlarımızın yönünü değiştirerek enerji alanında dışa bağımlılığımızı artırmak. Kötü niyetli kişilerin haricindekilerse, cahilliklerinden, bilgisizliklerinden dolayı HES’lere  karşı çıkıyorlar” demişti.
(Giresun/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

5. oturum gerçekleştirildi

SONRAKİ HABER

TMMOB: Ölümleri daha ne kadar seyredeceğiz!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...