23 Eylül 2016 14:13

Veliler, açığa alınan Hasibe Öğretmen’e sahip çıktı

Gülen Cemaati soruşturması kapsamında açığa alınan Öğretmen Hasibe Kaya Dinç’in görevine dönmesi için veliler tarafından imza kampanyası başlatıldı.

Paylaş

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde Öğretmen Şevket Özay İlkokulunda görev yaparken Gülen Cemaati soruşturması kapsamında açığa alınan Öğretmen Hasibe Kaya Dinç’in görevine dönmesi için veliler tarafından imza kampanyası başlatıldı. Dinç’in sınıfında okuyan öğrencilerin velileri, milli eğitime “3-A sınıfı velileri” imzasıyla bir dilekçe yazdı ve imza topladı.

Gazetemize konuşan aileler, öğretmenlerinin darbe girişimiyle ilgisi olmadığını belirterek, “Hasibe Kaya Dinç öğretmenimizin bu olaylarla alakası olduğunu düşünmüyoruz. Zira iki yıldır ne çocuklarımıza ne de bize bu konunun propagandasını asla yapmamıştır ve verdiği eğitim sayesinde de çocuklarımız ona çok alıştı. Öğretmenimizin görevden uzaklaştırılması bizi ve çocuklarımızı derinden sarsmıştır. Bu sebeple çocuklarımız yeni eğitim ve öğretim yılına buruk ve karışık bir şekilde başlamıştır. Çocuklarımıza verdiği eğitim ile başörtüsünün de siyasi görüşünün de hiçbir alakası yok bizler için” dediler. Veliler, çocuklarının mağdur edilmemesini ve Hasibe Öğretmen’in bir an önce görevine iade edilmesini istedi. Öte yandan eşi de aynı soruşturma kapsamında açığa alınan Hasibe Kaya Dinç’in görev yaptığı Öğretmen Şevket Özay İlkokulunda müdür yardımcısı ile birlikte 6 öğretmen daha açığa alındı. (GebzeEVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Eğitimcilere 9 ay sonra 29 Aralık grevi soruşturması

SONRAKİ HABER

Çukurova'da üretici umudunu ihracata bağladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...