23 Eylül 2016 14:08

Eğitimcilere 9 ay sonra 29 Aralık grevi soruşturması

İstanbul’daki Eğitim Sen üyelerine 29 Aralık’ta barış talebiyle yaptıkları iş bırakma eylemi gerekçe gösterilerek 9 ay sonra idari soruşturma açıldı.

Paylaş

İstanbul’daki Eğitim Sen üyelerine 29 Aralık’ta barış talebiyle yaptıkları iş bırakma eylemi gerekçe gösterilerek 9 ay sonra idari soruşturma açıldı. Kartal, Pendik, Maltepe, Gazi’nin aralarında olduğu birçok ilçede öğretmenler ifadeye çağrılıyor. Sadece Kadıköy’de 218 öğretmene 29 Aralık grevi nedeniyle soruşturma açıldı. Eğitim emekçileri, Eğitim Sen İstanbul 2 No’lu Şubesinin çağrısıyla soruşturma müfettişlerine toplu olarak ifade verdiler. 

GREVİN ARKASINDAYIZ

Daha sonra Kadıköy Halk Eğitim Merkezi önünde eğitim emekçileri tarafından açıklama yapıldı.  CHP Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt  ve HDP Kadıköy İlçe Başkanı Suavi Bayrak’ın da katıldığı eylemde konuşan Eğitim Sen İstanbul 2 No’lu Şube Başkanı Turgut Yokuş, 15 temmuz darbe girişimi sonrası iktidarın kendisine muhalefet eden herkesi hedefine koyduğunu söyledi. Yokuş, “Mücadelemizi bertaraf etmeye çalışıyorlar. Biz hukuksuz bir işle karşı karşıyayız. Bize 29 Aralık grevine ilişkin 9 ay sonra soruşturma başlatıldı. Bizi yıldırabileceklerini zannediyorlar. Biz 29 Aralık’ta söylediklerimizin arkasındayız” diye konuştu. 

“Çocuklar ölmesin okula gidebilsinler” demenin suç olmadığını vurgulayan Yokuş, “Köleliği reddettiğimiz için bizi hedefe koydular. Eğitim Sen üyeleri yalnız değil. Hiçbir arkadaşımız mağdur olmayacak. Bu ablukayı yıkacağız. Dayanışma ve direnmeyi biz öğreteceğiz. Tazminatlarla görevlerimize geri döneceğiz. Mücadelemizin ivmesini yükselteceğiz” dedi. 

CHP’Lİ GÖKMEN ÖĞÜT: YANINIZDAYIZ

Basın açıklamasında konuşan  CHP Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt  de, OHAL ile muhalif öğretmenlerin yerinden edilmesine CHP olarak karşı olduklarını vurguladı. Kadıköy Anadolu Lisesi öğretmenlerinin norm kadro gösterilerek tayine zorlandıklarını hatırlatan Öğüt, “Öğretmenler korku içinde. Gerici-dinci bir eğitime bir yönlendirme var. Bir şekilde öğretmenlerin direnişini kırmaya çalışıyorlar. Bizler yanınızdayız. Yaklaşık 25 bin öğretmen görevine dönecek. Bakan söyledi. FETÖ ile sizleri karıştırmayacağız. FETÖ ile uğraşsınlar. Onlar yerine sıradan öğretmenlerle uğraşıyorlar” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Ayşe Öğretmen: Konuşmamın arkasındayım

SONRAKİ HABER

Veliler, açığa alınan Hasibe Öğretmen’e sahip çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...