23 Eylül 2016 14:03

Ayşe Öğretmen: Konuşmamın arkasındayım

“Çocuklar ölmesin” dediği için hakkında açılan davada hakim karşısına çıkan Öğretmen Ayşe Çelik, “Konuşmamın arkasındayım” dedi.

Paylaş

“Çocuklar ölmesin” dediği için hakkında “Örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla açılan davada hakim karşısına çıkan Öğretmen Ayşe Çelik, “Konuşmamın arkasındayım” dedi.

Beyaz Show’a telefonla bağlanarak, “Çocuklar ölmesin” dediği için hakkında dava açılan Öğretmen Ayşe Çelik ve ona destek olmak amacıyla kendilerini ihbar eden 38 aydın dün Bakırköy Adliyesinde hakim karşısına çıktı. 

Kimlik tespiti ile başlayan duruşmada, ilk olarak savunma veren Öğretmen Ayşe Çelik, yaptığı konuşmayla bölge illerinde yaşananlara ilişkin bir farkındalık yaratmak istediğini,tepkisinin medyanın yaşananlara sessiz kalmasına olduğunu dile getirdi.

Çelik, “Yayında yaptığım konuşmayı tekrarlıyorum ve konuşmamın arkasındayım” diye konuştu. Yazar Oya Baydar ise, yargılanan tüm aydınlar adına ortak savunmayı okudu.  Baydar, “Ayşe Öğretmen’in söylediklerini savunan bizler 30 Aralık 2015 tarihinde çeşitli mesleklerden 100 kişilik bir heyetle Diyarbakır’a giderek ‘Silahlar sussun, barışı konuşalım’ açıklaması yaptık. Ölümlerin önünü almanın tek yolunun silahların susması ve barışın tesisi için diyalog olduğuna inanıyoruz.

Ayşe Öğretmen’in televizyon programında savunduğu bizim 30 Aralık’ta Diyarbakır’da savunduklarımızdan farklı değil. İnsan hayatını ve barışı savunanları mahkum etmeye kalkmak sadece demokrasiyi insan haklarını hiçe saymak değil, hayatın kendisini mahkum etmek anlamına gelir. Barışı savunanların hemen beraat ettirilmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı. 

Savunmanın ardından iddia makamı, sanıklara, öz yönetim direnişleri sırasında “PKK hakkında ne düşünüyordular?” şeklinde soru sorulmasını istedi. Mahkeme Başkanıyla üye yargıcın savcının talebini aralarında değerlendirmesine Avukat Baran Doğan “Aranızda tartışamazsınız” diyerek itiraz etti. Mahkeme başkanı da “Sen oturur musun?” diye karşılık verdi.Bunun üzerine ÇHD Genel Başkanı Avukat Selçuk Kozağaçlı mahkeme başkanına, “Avukata sen diye hitap edemezsiniz” diye tepki gösterdi. Mahkeme Başkanının Kozağaçlı’ya yanıtı da “Avukat bey sus” oldu.

 Avukatlardan Mahsuni Karaman, iddianamenin niyet sorgulaması üzerinden hazırlandığını söyledi. Müvekkili Ayşe Çelik'in popüler biri olması durumunda suikast sonucu katledilen Tahir Elçi ile aynı sonu yaşayabileceğini belirten Karaman, Ayşe Çelik'in Fırat'ın doğusundan Fırat'ın batısına seslendiğini ifade etti. 

Savunmaların ardından mahkeme heyeti, duruşmaya katılmayan sanıkların savunmasının alınması için bulundukları kentin ilgili mahkemesine talimat yazılmasına ve Beyaz Şov'un tanık olarak dinlenilmesine karar vererek, duruşmayı 30 Kasım'a erteledi. (İstanbul/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Gündem gazetesi yayın yönetmenleri ifade verdi

SONRAKİ HABER

Eğitimcilere 9 ay sonra 29 Aralık grevi soruşturması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...