23 Eylül 2016 13:22

Öğretmenlere yeniden cadı avı başlıyor

Ankara’da Keçiören  İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün okullara bir yazı göndererek PKK’ye destek verdiğine kanaat getirilen personelin listesi istediği

Paylaş

Birkan BULUT
ANKARA

Ankara’da Keçiören  İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün okullara bir yazı göndererek PKK’ye destek verdiğine kanaat getirilen personelin listesi istediği ortaya çıktı. 

Söz konusu yazıda, talimatın Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden geldiği belirtilerek, “PKK terör örgütüne destek verici nitelikte faaliyette bulunan ve kesin kanaat olarak kamu görevinden çıkarılması gerektiği düşünülen personel listelerinin, ekteki formata uygun olarak doldurularak 23/09/2016 saat 14.00'e kadar keciören06_meb.gov.tr adresine gönderilmesini önemle rica ederim” denildi. Keçiören İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nde Şube Müdürü Hilmi Karaot'un imzasıyla gönderilen yazıda bahsedilen “format” ise öğretmenlerin eline ulaşmadı. 

ŞUBE MÜDÜRÜ KONUŞMAKTAN KAÇINDI

Okullara gönderilen talimat yazısında imzası bulunan Karaot'a telefonla ulaştık. Böyle bir talimatta bulunup bulunmadığını sorduğumuz Karaot, “Bir yanlış anlaşılma var. Bu konuda konuşmak istemiyorum” dedi. Yazının gerçek olup olmadığını sorduğumuz Karaot, yine konuşmak istemediği söyledi.

OKUL MÜDÜRLERİ HAKİM SAVCI OLDU

Görüşüne başvurduğumuz Eğitim Sen Ankara 3 No'lu Şube Başkanı Fevzi Yılmaz, “Bu talimatla yeniden bir cadı avı başlatılıyor. Mağduriyetlerin oluştuğunu söylüyorlar ama okul müdürlerine bu yetkilerin verilmesi hiçbir ders alınmadığını gösteriyor. Okul müdürleri öğretmenlerin terör örgütü ile ilişkisi olduğuna nasıl karar verecekler? İhbarcılık çağrıları ve baskılarla okul müdürleri hakim, savcı oldu. Bu şekilde giderse herkes sevmediği, hoşlanmadığı bir meslektaşına 'terörist' iftirası atabilir” dedi. 

ÖNCEKİ HABER

İzmirliler: Evrensel, taviz vermeden yoluna devam edecek

SONRAKİ HABER

Everest İlk Roman ödülü Gülfem Pamuk'un oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...