23 Eylül 2016 11:33

Aslı Erdoğan’a Evrensel aracılığıyla dayanışma mesajı

Danimarka’dan Müzisyen Inge Hansen ve Gazeteci Alfred Lang, Evrensel aracılığıyla Aslı Erdoğan'a dayanışma mesajı gönderdi.

Paylaş

Özgür Gündem Gazetesi Yayın Danışma Kurulu Üyesi olduğu için tutuklanan Yazar Aslı Erdoğan’a dünyanın birçok yerinden dayanışma açıklamaları yapılıyor. Danimarka’dan Müzisyen Inge Hansen ve Gazeteci Alfred Lang da, gazetemiz aracılığıyla Erdoğan’la dayanışma mesajlarını ileterek derhal serbest bırakılması talebini dile getirdiler.  

Mesajlarını posta aracılığıyla gazetemize gönderen Hansen ve Lang, “Tutuklu yazar ve insan hakları savunucusu Aslı Erdoğan’ın durumu Danimarka kamuoyu tarafından da takip edildiğini” belirttiler. Danimarka Yazarlar Birliği’nin de Aslı Erdoğan’la dayanışmasını resmi olarak açıkladığını ve derhal serbest bırakılmasını istediğini hatırlatan Hansen ve Lang, kendilerinin de “birçok Danimarka vatandaşı”nın da adına, bu dayanışmayı paylaştıklarını ifade ettiler.

Hansen ve Lang’in, Aslı Erdoğan’a mesajları şöyle: “Sevgili Aslı Erdoğan, Danimarka Kopenhag’dan en sıcak selamlarımızı gönderiyoruz. Bir an önce cezaevinden çıkarılmanızı umut ediyoruz. Kopenhag’da ortak bir arkadaşımız var, Türkiye cezaevinizdeki durumunuzu öğrendik ve davanızı yakından takip ediyoruz. Moralinizi yüksek tutun!” (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Eğitim Sen Antep Şubesi: Güçlükleri birlikte aşacağız

SONRAKİ HABER

Elçi cinayetinde 'Kaçanların vurmadığı anlaşıldı' iddiası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...