23 Eylül 2016 11:22

AKP: CHP'nin FETÖ ayarlarına dönmeye başladığını görüyoruz

CHP'nin KHK'leri AYM'ye taşımasını değerlendiren AKP'li Bülent Turan, 'CHP'nin FETÖ ayarlarına dönemeye başladığını görüyoruz' dedi.

Paylaş

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, CHP'nin OHAL kapsamında çıkarılan KHK'lerin iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvurmasına yönelik, "Fabrika ayarlarına bir diğer ifadeyle FETÖ ayarlarına dönmeye başladığını üzülerek görüyoruz" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, bugün 668 sayılı OHAL kararnamesiyle ilgili Anayasa Mahkemesine (AYM) başvuru yaparak, "15 Temmuz gecesi nasıl hukuk dışılık yaşanmış ve bu hukuk dışılık önlenmişse şimdi iktidara düşen hukukun içinde kalmak; keyfi, fırsatçı anlayışlarla kanunları değiştirmek değildir. Bir an önce bütün kararnamelerin Meclis gündemine gelerek, görüşülmesini ve kanunlaşmasını bekliyoruz" demişti.

Bülent Turan, CHP Grup Başkanvekili Levent Gök'ün kanun hükmünde kararnamelerin iptali için Anayasa Mahkemesine başvurmasını, "Son dönemde Sayın Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları, bugün de CHP'nin KHK'ların iptali için Anayasa Mahkemesine başvuru süreci bizi bir endişeye sevk etti. Adeta 90 yıllık Mustafa Kemal'in partisinin tekrar fabrika ayarlarına bir diğer ifadeyle FETÖ ayarlarına dönmeye başladığını üzülerek görüyoruz" sözleriyle eleştirdi.

Bülent Turan, 'KHK'lerin iptali başvurusunu Anayasa Mahkemesi'nin reddeceğini mi düşünüyorsunuz?' sorusuna ise "Ümit ediyorum" diye yanıt verdi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Rize ve Artvin'in kuzeyinde şiddetli yağış uyarısı

SONRAKİ HABER

Eğitim Sen Antep Şubesi: Güçlükleri birlikte aşacağız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...