23 Eylül 2016 10:54

Köse: Tasfiye sürecini aşağıdan başlattılar

KESK Eş Genel Başkanı Köse, Eğitim Sen Genel Başkanı Karaca ve Sendikanın Genel Mali Sekreteri Çuhadar Samandağ'da öğretmenlerle buluştu.

Paylaş

İktidarın, hedefine koyduğu konfederasyonları ve üyesi sendikalara yönelik saldırıda bulunduğunu ifade eden KESK Eş Genel Başkanı Şaziye Köse, “Saldırıyı bu kez tersine çevirdiler. Eskiden saldırılar yukarıdan aşağıya doğru olurdu, şimdi aşağıdan yukarıya doğru yapılıyor. KESK’i aşağıdan tasfiye etme çabası var. Bu iktidar, bir taşla 2 kuş değil, 5 kuş vurmak istiyor” dedi. Köse, Eğitim Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca ve Sendikanın Genel Mali Sekreteri Elif Çuhadar ile birlikte Antakya ve Samandağ’da açığa alınan ve meslekten ihraç edilen öğretmenlerle buluştu.

‘MÜCADELE HALKASINI GENİŞLETECEĞİZ’

İskenderun Cemevi ve Kültür Merkezinde öğretmenlere seslenen KESK Eş Genel Başkanı Şaziye Köse, uluslararası konfederasyon başkanlarının önümüzdeki hafta Türkiye’ye geleceğini ifade etti. İktidarın işçi ve emek hareketindeki direnci zayıflatmak istediğini ifade eden Köse,  “İktidar, her şeyi bir torbaya dolduruyor ve bir kokteylle karşılaşıyoruz. Ama bunların suçlamaları desteksiz. Sendikal eylemlerin suç olmadığı, kendilerinin altına imza attığı uluslararası sözleşmelerde var. Eylemlerimizin yasal olduğunu aslında kendileri de biliyor. Direnci, mücadeleyi zayıflatmak için ayrıştırmaya çalışıyor. Bugün bir tarihsel sınavla karşı karşıyayız ve bu sınavdan alnımızın akıyla çıkacağımızı da biliyoruz” dedi.

Uluslararası dayanışmanın süreceğini anlatan Köse, “Ama sadece sendikal mücadele yetmez. Bu halkayı genişletmeliyiz. Biz de tüm örgütlere çağrı yapıp, görüşme yapacağız. Siyasi partiler, milletvekilleriyle görüşmelerimizi hızlandıracağız. Klasik yayınların dışında, kendimizi anlatan açıklamalar yapmalıyız” dedi.  

ÖĞRETMENLERE MADDİ DESTEK SUNULACAK

İktidarın, ülkenin iç ve dış politikasını, eğitim politikasında olduğu gibi içinden çıkılmaz hale getirdiğini savunan Eğitim Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca ise, “Karmakarışık bir süreç yaşıyoruz. Uygulamalarla iş güvencemizin yanı sıra,  kamusal eğitim hakkını da almak istiyorlar. Bu noktada anaokuluna varan dayatmalar, yaklaşımlar var” diye konuştu.

Yaşanan baskıların dayanışmayla aşılacağını ifade eden Karaca, görevden uzaklaştırılan eğitimcilere maddi yardımda bulunulacağını duyurdu.

Açığa alma ve ihraçlara karşı Danıştaya dün dava açtıklarını, üyelerinin de bireysel davalar açacağını vurgulayan Karaca, Cumhurbaşkanı, Başbakan, Milli Eğitim Bakanına mektuplar gönderileceği bilgisini de paylaşarak şöyle devam etti:  “Bu süreç çok uzamayacak. Onlar da muhtemelen bunu fazla uzatmayacaklar. Bu hafta ya da önümüzdeki hafta içerisinde bu işin biteceğini sanıyoruz. Çünkü, ortada müthiş bir hukuksuzluk ve adaletsizlik var. Arkadaşlarımız çok kısa sürede okullarına dönecek. 120 bin üyemiz var, 10 binine saldırdılar. 110 bin üyemiz duruyor” diye konuştu.

Eğitim Sen İskenderun Şube Başkanı Mustafa Ünsal da, tüm üyeleri görevlerine dönünceye kadar mücadele edeceklerini ve onların yanında olacaklarını dile getirdi. (İskenderun/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Bilirkişi: Gollum kötü değil mazlum

SONRAKİ HABER

Bolu'ya mevsimin ilk karı yağdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa